2018-02-01
其實較早前,應該係2個月前去左御前食放題,本來都唔抱有咩期望嘅,但最後覺得唔錯吖,唔通呢啲叫做冇期望所以冇失望(笑)觀塘呢個地點好方便,近apm嘅,上到去地方都大,坐得算舒服吖,佢分2個時段嘅,我就食第2時段啦!我地2個人食,先黎呢盤海鮮, 大大隻竹節蝦,鮑魚 帶子、蟹蓋等等, 全部都算幾新鮮呀。呢一盤就一定會畀你嘅,唔洗自己order都一定自動奉上,真係好大隻蝦啊!不過帶子有啲唔新鮮~☆其他海鮮可以自己order,每次唔好叫太多,唔夠先再叫,唔好做大嘥鬼吖嘛,講真,任食黎講佢啲海鮮算係咁啦,唔好要求太多,合格有凸的。我覺得佢啲貝類好新鮮喎,嗱嗱嗱。。我呢晚食新鮮咋,唔代表咩㗎。。。除左燒海鮮外,仲可以order熟食、sushi、sashimi嘅,但sashimi種類少啲,就算我order左少少黎試,最後佢都冇上俾我,唔知咩事~推介芝士年糕 & 一口海膽手卷,其實我去攞飲品時見到milk soda好開心,因為我未飲過,好似超市冇見過喎 xdd頭先果個海鮮盤咪有蟹蓋嘅,燒下搞下就食得啦,蟹膏算多而且冇乜腥,我接受到,鮮味呢家野我就唔敢太肯定。。因為鮮同腥其實有一線之差(笑)其實我唔係影好
其實我唔係影好多相,不過算係多野食嘅,食到尾有個海膽粥自己煲,女朋友可以喺呢個時候一展身手,表現得好叻煮野食,即時加分(爆)不過食到尾其實已經好飽,但個粥係好味嘅,讚呀~
最尾一定要食甜品啦~可惜只係牛奶公司,不過我最在意嘅係點解得芝麻 & 紅豆囉,多幾個選擇會唔會好啲呀~