2022-09-23
📍$278 為食套餐今次呢間火鍋店幾有gimmick 🌟除咗有任食小食、刺身(一次性)之外,仲有得先揀酸菜魚或者雞煲,再選擇唔同嘅湯底打邊爐,一次過滿足哂大家唔同嘅願望💕喺小食方面,我地叫咗唐揚脆炸雞、蟹籽沙律同埋酸甜炸大腸🥳我地每款都淨係嗌咗一碟,因為想留肚食酸菜魚同埋打邊爐食完小食後,侍應就上咗一盤刺身,分別有三文魚、蝦同埋北寄貝🥰特別要讚一讚北寄貝食落好爽口,而蝦刺身就食落肉質爽嫩,味道鮮甜食完刺身後,侍應就問我地想揀酸菜魚定係雞煲我地就嗌咗酸菜魚(BB辣)酸菜魚嘅魚肉偏向爽口嫩滑而湯底就係酸之中夾雜咗麻嘅味道,非常惹味🙆♂️🙆♀️我地仲想用呢個湯底打邊爐tim因為酸菜魚嘅湯底表現出色,所以我地揀咗麻辣湯(小辣)做火鍋湯底👍但對比起酸菜魚,麻辣火鍋嘅麻味就無咁出另外,其實餐廳仲會上埋海鮮拼盤同埋牛肉拼盤比大家打邊爐(一次性)前者有蠔、元貝、蝦同埋鱔片而後者有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛同埋美國SRF和牛板腱肉😈喺海鮮方面,我地就最鐘意蠔因為佢淥完之後,仍然保持到蠔嘅海水味而牛肉方面,我地就最愛食黃喉佢嘅口感有啲似爽口版嘅牛柏葉,好值得一試 👍而餐廳仲會提供約二十款
今次呢間火鍋店幾有gimmick 🌟
喺小食方面,我地叫咗唐揚脆炸雞、蟹籽沙律同埋酸甜炸大腸🥳
我地每款都淨係嗌咗一碟,因為想留肚食酸菜魚同埋打邊爐
食完刺身後,侍應就問我地想揀酸菜魚定係雞煲
我地就嗌咗酸菜魚(BB辣)
酸菜魚嘅魚肉偏向爽口嫩滑
而湯底就係酸之中夾雜咗麻嘅味道,非常惹味🙆♂️🙆♀️
我地仲想用呢個湯底打邊爐tim
但對比起酸菜魚,麻辣火鍋嘅麻味就無咁出
前者有蠔、元貝、蝦同埋鱔片
喺海鮮方面,我地就最鐘意蠔
因為佢淥完之後,仍然保持到蠔嘅海水味
而牛肉方面,我地就最愛食黃喉
佢嘅口感有啲似爽口版嘅牛柏葉,好值得一試 👍
而餐廳仲會提供約二十款任食火鍋配料,同埋菜類任拎,非常豐富
我地推薦竉竉濃汁牛肉丸同埋流心芋茸貢丸💁♂️💁🏻♀️
兩款丸都好成功咁做到爆汁同埋流心嘅效果,非常美味✨