為食火鍋公司📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖今日喺觀塘放工時經過上次食過嘅為食火鍋公司,見做緊兩週年,推出咗新款牛,見星期五放工冇咩野做,就同同事一齊,再會呢間無限時任食嘅邊爐😋幾扺食就試左下個288嘅套餐,仲可以 down 個 app 做會員,免費升級鴛鴦鍋添!Round 1 :餐前小食小食款式都幾多,全部都即叫即整,黎到全部都熱辣辣。特別推薦炸雞同甜蕃薯條。炸雞香脆,腌得好入味,又夠嫩滑。甜蕃薯條好香甜,用料都幾好,食落冇渣🥰Round 2: 刺身拼盤三文魚切得好厚身,刺身大蝦肉質鮮甜,新鮮冇霉,北寄貝肉質爽口😝Round3 : 酸菜魚(一次性) or 雞煲(無限添)我地揀左酸菜魚,湯底超鮮甜,魚切得都厚身,唔會太薄,冇一咬就碎。酸菜處理得幾好,食落冇怪果,冇因為平而求其,扺讚;花椒落手唔重都夠惹味,少少麻好香口~Round 4: 火鍋盛宴我地揀左芫茜皮蛋湯拼麻辣湯底,芫茜皮蛋湯好濃味,芫茜愛好者嘅我既刻飲左成碗湯。佢一開始會先上一次性嘅海鮮拼盤一次性,蜆肉超肥美,冇沙好甜,蠔大大粒,肉質好厚,整體都幾新鮮~😉海鮮之後再上個牛肉拼盤(一次性),包左吊龍、黃喉、牛頸脊、一口牛、
為食火鍋公司
📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

Round 1 :餐前小食

Round 2: 刺身拼盤

Round3 : 酸菜魚(一次性) or 雞煲(無限添)

Round 4: 火鍋盛宴

海鮮之後再上個牛肉拼盤(一次性),包左吊龍、黃喉、牛頸脊、一口牛、SRF 肉眼芯。一黎到個擺盤好靚,仲會講啲肉嘅種類打卡一流啊!吊龍肉質好嫩,牛肉味香濃。黃喉都特別推薦,好爽口,煮耐左又唔會鞋口!

仲有好多款任叫嘅餸,推薦手工雲吞、炸魚皮同埋和 SRF 牛腰脊肉。雲吞係一口份量,有新鮮蝦,唔係淨係得肉。炸魚皮非常香脆,唔點湯食都好正。SRF 牛腰脊肉牛肉味都幾濃,今次新出嘅牛小扒最正,脂肪分布平均,好嫩好香,大家可以重注!食完一次性嘅牛,都仲可嗌多幾碟~~~