2023-08-26
正宗台式餐廳|📍哈豆(觀塘富利工業大廈)未出文之前已經惠顧過幾次呢間餐廳🧏🏻♀️餐廳地理位置方便之餘,食物&飲品款式多,環境亦相當唔錯🫶🏻喺觀塘區嘅台式餐廳嚟講,呢間真係值得一試🫶🏻♡豐盛台灣牛肉湯麵♡|💰$78牛肉方面餐廳選用咗牛腱肉🫶🏻肉質食落腍身仲帶點膠質而且相當入味,白蘿蔔無筋鮮甜,花枝丸超級彈牙,鮮味十足❤️🔥食得出落足料💓牛丸都好彈牙🫶🏻湯底牛肉味濃郁配埋軟硬度適中嘅麵條確實唔錯🫶🏻♡鮮梅豬排滷肉飯(多汁)♡|💰$70多汁嘅滷肉飯相當夠味🫶🏻啱哂我呢啲驚食白飯嘅人😂炸豬排大大塊,炸粉薄得嚟肉量多☺️配埋梅汁呢個組合可以話係相當新奇😆酸汁酸甜得宜配上炸豬排完全0違和感,仲可以中和埋炸豬排嘅油膩感🫶🏻相當唔錯♡阿華田豆漿+珍珠♡|💰$42+$4咁多位一定一定要記得加珍珠❤️🔥多咗珍珠之後唔止增加口感,賣相都變得好靚🫶🏻等阿華田冰棒溶咗之後更加可以做到3層漸層效果💓有特色之餘仲要靚到爆❣️豆漿味道本身唔會太甜,表面有胚芽碎增添口感,加埋珍珠就更加夾了😉♡鮮榨檸檬椰果多多♡|💰$48呢壺飲品成大杯😍2個人share都夠飲,飲品冰冰涼涼咁夠消暑🫶🏻味道係無咁甜嘅益力多配埋檸檬,酸酸甜甜仲
♡豐盛台灣牛肉湯麵♡|💰$78
♡鮮梅豬排滷肉飯(多汁)♡|💰$70
♡阿華田豆漿+珍珠♡|💰$42+$4
♡鮮榨檸檬椰果多多♡|💰$48
呢壺飲品成大杯😍2個人share都夠飲,飲品冰冰涼涼咁夠消暑🫶🏻味道係無咁甜嘅益力多配埋檸檬,酸酸甜甜仲有梛果粒同奇亞籽作為配料,可以話係一杯老少皆宜嘅飲品💛如果2個人嚟到唔知飲乜絕對可以嚟試下💛
♡嘎嘎脆芋頭愛花生♡|💰$99
🤯呢個沙冰真係大碗到嚇親我😂沙冰由嘎嘎脆雪糕筒+香芋雪糕+特濃花生奶蓋+黃豆粉+紅豆+芋圓+低糖仙草糖水刨冰而成,完全唔洗驚刨冰唔夠味🫶🏻雪糕筒+雪糕令賣相更為吸引,個花生奶蓋簡直係一試令人上癮水準❤️🔥味道極為濃郁口感滑順❤️🔥配冰同芋圓都好好食💓仙草糖水份量超級多,食落去味道同食緊仙草冰一樣,甜品份量大份到2個人都食唔哂🥹有啲可惜,但絕對值得嗌嚟打卡嘅🧏🏻♀️