2021-01-19
< 𝓣𝓱𝓮 𝓒𝓸𝓬𝓸𝓪 𝓙𝓸𝓾𝓻𝓷𝓮𝔂 >位於觀塘其中一間工業大廈, 呢間cafe主要提供全球唔同地區🌍唔同風味嘅手調朱古力飲品, 入面仲會賣一排排多款特別口味嘅朱古力🍫🍫🍫如果肚餓只需加$²⁰仲有小食/甜品🍰另外店員好nice🤗俾咗我哋試咗兩款ᴘᴀᴜʟ ᴀɴᴅ ᴍɪʟᴋ嘅朱古力, 分別⁶⁴% ᴹⁱˡᵈ ᴰᵃʳᵏ ᴬᵐᵃᶻᵒⁿⁱᵃⁿ ᴾⁱⁿᵏ ᴾᵉᵖᵖᵉʳ同埋泰式奶茶味, 仲有原粒可可豆, 每款都各有特色, 可以慢慢品嘗當中朱古力嘅奧秘💓⁷²% ᴮᵉᵃⁿ ᵀᵒ ᴮᵃʳ ᴰʳⁱⁿᵏⁱⁿᵍ ᶜʰᵒᶜᵒˡᵃᵗᵉ $⁵⁵呢款拎咗2020世界巧克力大獎🥉梗係要一試啦! 結果有驚喜🤩係我人生飲過朱古力奶當中, 數一數二好飲👍面層綿密奶泡, 由於可可濃度達72%, 特濃香口帶點清新莓果酸味, 幼滑細膩, 整體口感超正🥳ᴹˢ ᴾ. ᴹᵒᶜʰᵃ $⁴⁸雖然整得都唔錯, 咖啡味好香☕但係飲咗上面嗰款, 就覺得有好大距離感🙊所以大家嚟呢度, 一定要試其他口味嘅手工熱朱古力奶吖🥰ᶜˡᵃˢˢⁱᶜ ᴹᵃⁿᵍᵒ ᶜʳᵉᵖᵉˢ ⁽⁺$²⁰⁾芒果千層蛋糕食落好重嘅cream, 而且芒果清甜🥭不過雪得太凍
ᴹˢ ᴾ. ᴹᵒᶜʰᵃ $⁴⁸
ᴹˢ ᴾ. ᴹᵒᶜʰᵃ
ᶜˡᵃˢˢⁱᶜ ᴹᵃⁿᵍᵒ ᶜʳᵉᵖᵉˢ ⁽⁺$²⁰⁾
芒果千層蛋糕食落好重嘅cream, 而且芒果清甜🥭不過雪得太凍❄️如果解返凍多少少會更好😉
ᶜˡᵃˢˢⁱᶜ ᴹᵃⁿᵍᵒ ᶜʳᵉᵖᵉˢ
ₚ. ₛ. 呢間一定啱哂朱古力控🍫而且香港好少有專做朱古力既小店, 大家仲唔快啲過嚟支持下, 齊齊宣揚朱古力文化❣️
朱古力旅程
📍觀塘成業街19號成業工業大廈4樓416號舖