2019-01-10
喺閒日百忙於所面對的繁重工作🙇🏻♂️不經不覺到了終於可以休息一下的週三☺️除左同朋友或自己四處遊走散心之餘😆尋找一個地方好讓自己與另一伴放鬆心境☺️與另一伴享受一個浪漫時光亦至好不過☺️位於觀塘亞太中心既Manhattan Grill & Bar喺觀塘站A2出口經APM行過黎亦夠哂方便☺️呢度環境企理而且好有美式風格既感覺😆🏴配合柔和既燈光以及時光感Fusion擺設😆充斥住格調同氣氛之餘☺️以曼克頓夜景做背光模組既牆壁更盡顯特色🇺🇸☺️充滿住格調浪漫既氣氛之餘☺️店員亦好熱心體貼地招待😆氣氛亦配搭高質素既西餐美食😋🍴USDA Certified Prime Rib-Eye 10oz10安士肉眼扒夠大塊亦顯份量十足五成熟既牛扒係剛剛好☺️🐮肉質滑嫩Juicy之餘唔起根🤤外層煎至微微燶脆型造到外脆內軟既口感🤤🥩而且肉眼扒經美國農業部認證更為安心享用☺️另外亦有薯菜做襯托😆配合薄鹽等天然調味🤤🌿薯條炸得夠香之餘啖啖薯肉亦增添口感☺️而且更可添食🤩啱哂同為薯王的我倆🤩🥔Grilled NZ Orange Roughly Fish Fillet窩心大廚將從深海黎既金絲魚慢慢炮製👨🏻🍳😏🐟慢燒製成外脆內
不經不覺到了終於可以休息一下的週三☺️
入口擁有著雙重口感既金絲魚確係印象深刻☺️💭
配合秘製忌廉奶油汁增添Creamy味覺🤤
另外更有黑松露薯蓉跟配🤤🥔
薯蓉夠哂Creamy香滑之餘更啖啖濃郁松露香☺️
Mushroom Stuffed with Crab Meat
將醃製好既蟹肉釀入蘑菇內😆
再灑上濃郁芝士慢火細焗🤤🧀