2024-04-06
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【觀塘工廠台灣菜|隱世小店滋味又抵食🍭】🐨炸排骨便當 $62推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐揸排骨便當一上菜就有驚喜!原來係滷肉飯加炸排骨咁上,份量好豐富~ 逐一介紹下先,滷肉鋪滿成個飯,滷肉半肥瘦,用咗好多唔同香料滷得好入味😋 淨係個滷肉飯都已經好滿足,仲配埋半隻滷蛋,即使係蛋白都夠晒味!炸排骨係一大塊拎去炸之後切成七小件,排骨好厚身,絕對超過一厘米!排骨炸得好酥脆,唔會好乾,係台式將啲調味粉灑喺表面嘅嗰一款!如果大家覺得唔夠味,每張枱都會有粉,可以自己調製自己嘅口味添~.🐨肉鬆蛋捲餅 $39推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️捲餅份量唔算多,不過兩個人當小食share絕對夠晒~手抓餅煎到好脆,襯熱食口感最好,蛋係佈滿成個面,唔會得一細塊咁~ 大約捲到3-4圈左右,中間夾滿肉鬆,增加咗鹹香味!如果大家係芝士愛好者,有另一款貴$1就可以食埋㗎啦🧀.🐨凍金桔檸檬綠茶 跟餐+$12推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️一上枱杯野飲有啲嚇親,佢真係平時珍珠奶茶鋪長身版嗰款杯,好大杯🧋金桔香、檸檬酸配埋綠茶甘,好融合~ 酸酸地好開胃!小編叫左少甜少冰,就岩晒口味啦~——☼——☼——☼—
#HTB美食推介
🪸環境:👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB觀塘 #HTB台式
#觀塘美食 #觀塘 #台式 #台灣菜 #觀塘必食 #美食推介