2025-06-23 124 浏览
做完運動,要揾食,上op見有人推介,近近地同老細衝咗上去揾台式麵,果然冇令人失望~🥰👍🏻🍜紅燒半筋半肉麵老細至愛!一上枱就聞到超香濃湯底🤤 ▫️牛筋:淋到爭啲夾唔起!入口即化!😋 ▫️牛肋肉:入味到癲,仲要一咬就散 (佢食到唔捨得講嘢,淨係狂點頭😂) ▫️麵底:又彈牙又滑~高質!👍🏻👍🏻❤️🐮牛三寶新竹米粉(我轉咗米粉) ▫️牛腱+牛筋+牛肋肉大滿足✨ ▫️新竹米粉超驚喜🥰!索晒湯汁又夠爽身 (喉嚨痛都要清碗,抵死!😭😅) 🍢小食開胃組合▫️台灣香腸:脆皮爆油💥 又脆又甜~ ▫️麻辣拍青瓜:爽脆痲辣…… 其實又唔係好辣,幾清新🌶️ 🍹飲品▫️黑糖珍珠奶茶(怕太飽~少珍珠)老細話甜度剛好,好彩珍珠QQ得嚟唔會飽到頂胃! ▫️金桔檸檸綠茶:救我狗命🐶😓!喉嚨痛飲完,即刻順晒🥰~酸酸涼涼超fresh😜💬總結價錢抵食!百零蚊食個好味晩餐!*牛筋真心無得輸*💯分建議轉米粉~仲索湯!更好味!

🍜紅燒半筋半肉麵
老細至愛!一上枱就聞到超香濃湯底🤤
▫️牛筋:淋到爭啲夾唔起!入口即化!😋
▫️麵底:又彈牙又滑~高質!👍🏻👍🏻❤️

🐮牛三寶新竹米粉(我轉咗米粉)
▫️牛腱+牛筋+牛肋肉大滿足✨

🍢小食開胃組合
▫️台灣香腸:脆皮爆油💥 又脆又甜~
▫️麻辣拍青瓜:爽脆痲辣…… 其實又唔係好辣,幾清新🌶️

🍹飲品

💬總結
價錢抵食!百零蚊食個好味晩餐!
*牛筋真心無得輸*💯分
建議轉米粉~仲索湯!更好味!

2025-06-04