2023-03-25
難得約到好朋友食飯,一早訂好私房菜四個去食可以食住飯密密傾🤭美食推介:先上左兩款前菜💛涼拌雲耳同榮哥自家甜酸齋:涼拌雲耳個汁好醒胃兼爽脆口感而甜酸齋同一般食到嘅好唔同,平常食到嘅係用麵筋整,而依度嘅係用山根整成,食落薄皮帶煙刃口感,酸酸甜甜,夠哂開胃💛頭盤:一人一份擺盤好精緻茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子,咬一口有微微嘅茶燻香,蛋汁濃郁,而底下嘅茄子伴左鹹甜味道黑魚子醬汁出奇地惹味,配住茄子食味道好夾👍🏻👍🏻😋雙色墨魚仔口感爽彈再食返口本地水耕沙律菜同鮮甜蕃茄仔伴芝麻醬,清一清味蕾準備下道菜🫶🏻💛燉湯一人一盅:分別係原盅燉哈密瓜螺頭黑毛豚肉湯同原盅燉川貝陳皮海底椰鱷魚肉湯哈密瓜螺頭黑毛豚肉湯味道清甜可口,而川貝陳皮海底椰鱷魚肉湯味道帶少許甘甜,飲完舒下火👍🏻😋💛油浸時令鮮魚:馬友炸得好酥脆,魚肉唔會炸到乾哂身,食得出肉質依然保持鮮滑,再配埋秘製乾蔥豉油咁食更增添鮮味🐟🐟💛蝦球水芙蓉:底層係蒸蛋白,面頭嘅高湯伴埋食好好味,濃而不鹹,口感好滑溜,蝦球大粒又爽口👍🏻💛士多啤梨黑豚肉排骨:排骨炸得軟熟,食落仲有鎖到肉汁,配微酸嘅士多啤梨汁更開胃,食完口肉唔會覺得膩口,底下嘅米通夠哂脆口,一個餸
美食推介:
先上左兩款前菜
💛涼拌雲耳同榮哥自家甜酸齋:
涼拌雲耳個汁好醒胃兼爽脆口感
💛頭盤:一人一份擺盤好精緻
💛士多啤梨黑豚肉排骨:排骨炸得軟熟,食落仲有鎖到肉汁,配微酸嘅士多啤梨汁更開胃,食完口肉唔會覺得膩口,底下嘅米通夠哂脆口,一個餸享受到雙重口感🤭
💛江南百花雞:雞肉底層釀左蝦肉再撒左芝麻,肉質軟冧帶雞皮微脆,食嗰時食到雞肉油香,勁正👍🏻
💛米王有機時令鮮蔬:清清的米漿湯底配上新鮮波菜,十分清甜😋
💛農坊獨頭糖心黑蒜炒飯:炒飯炒得粒粒分明,有穫氣,夾雜左黑蒜嘅甜味,夠哂惹味香口👍🏻
💛福圓芝麻湯圓:好軟糯嘅外皮,滿滿嘅芝麻餡,滿足😋
*餐廳價格中位
*環境舒服
*服務專業,態度有禮👍🏻