2018-10-28 105 浏览
#小秘書 無論返工/屋企都係東區嗰頭🏡 所以如無必要... 我都好少約朋友喺油尖旺等,免得一個人搭哂大半條港島線+橫跨九龍半島先返到屋企🤦🏻‍♀️ 所以觀塘區工廠區活化之後,我又可以多啲選擇👀經朋友介紹,我哋星期四晚上咗去 Mini Friday 仲以為book 7:30咁夜,附近返工嘅人都收哂工,呢度會無咩人👀 點知上到嚟都幾熱鬧👯‍♀️ 由於 #MiniFriday 同隔離食雞煲嘅餐廳只係一屏障之隔,所以可以免費欣賞隔離live band 嘅表演,而且餐廳地方都裝修得幾雅緻,最緊要係地方夠大,冇壓迫感👍🏻講到食物🍻 餐牌上實在選擇太多👀 折衷嘅方法就係我哋每人叫一個主菜,再加錢配 #餐湯、#沙律、#飲品 同 #甜品🤩 轉為一個套餐,兩個人share🍽 店員介紹今日嘅餐湯係 #蒜子薯仔蓉湯,我朋友最驚蒜頭嘅味道... 哈 益哂我😄 其實蒜頭味唔算太重,不過撈埋啲薯蓉煮成湯,味道幾特別!至於個 #沙律,廚師好細心,將準備好嘅沙律菜放落一個jar入面,絕對保持新鮮👍🏻 正所謂隔離飯香,見人哋叫咗隻 #脆燒鹹豬手... 我又要❤️鹹豬手上枱嘅時候,員工會先為佢淋上一層酒,點火後火光紅紅嘅鹹豬手會

鹹豬手上枱嘅時候,員工會先為佢淋上一層酒,點火後火光紅紅嘅鹹豬手會先讓大家影相👀 鍾意相機食先嘅你同我,一定好開心❤️ 鹹豬手除咗有外在美,更加有內在美,醃製得入味之餘、肉質新鮮、筋部有QQ的口感😋 不過碟 #鮑魚鮮蝦意大利麵 就有啲豉油西餐嘅感覺😅 意大利麵上充滿豉油味道... 不過就真係幾有鑊氣嘅,味道都唔錯呀🤣 甜品就由白朱古力造成嘅蛋糕,細細件兩個人分剛剛好,到最後加埋杯Latte ... 完美!
2018-10-25