2017-06-10
之前聽朋友講過,話觀塘廣場附近,有一間工廠大廈翻新左,外牆有大螢幕裝飾,開咗幾間西餐廳,見今日星期六得閑出觀塘試吓啦!去咗一間叫mini friday西餐廳,計嘅位置喺嗰間工廠大廈叫做the wave 的3樓,如果由觀塘廣場行上大概3分鐘就會見到!見到寫住試業中,店員話呢期做緊推廣,午餐有六折,二晚餐就有七折,我哋見餐牌嘅吸引於是就入去。可能係新開張,所以都幾乾淨,環境都幾好情調!叫咗個黑松露蘑菇飯,味道好正喎!好少咁濃黑松露味仲要好多蘑菇,我都係最鍾意佢個忌廉煮意大利飯,間唔中一次都無所謂啦!午餐包埋一個餐湯,餐包同飲品!老公就叫咗個班尼廸蛋,一上枱俾佢個樣吸引住!因為佢係用煙三文魚同埋蛋配合菠菜,因為我最鍾意就係三文魚!我哋另外跟餐再加左一份特色雞翼( $28 )午餐來講都算好大份亦都好抵食,可能因為新開張,唔算太多人,位同位中間都好闊落,環境舒適,令我見佢都有啲飛鏢機,籃球機,同埋有drum set,可能晚事會有live Music show兩個人百零蚊可以買單,都算唔錯,下次都會考慮再來!
可能係新開張,所以都幾乾淨,環境都幾好情調!
我哋另外跟餐再加左一份特色雞翼( $28 )
兩個人百零蚊可以買單,都算唔錯,下次都會考慮再來!