2023-08-17 26 浏览
灣仔原來有間好別緻嘅意大利日本fusion餐廳,店內有吧枱設計,食鐵板料理嘅客人可以邊享用邊睇師傅嘅烹調過程✨雖然我冇點鐵板料理,但都俾我無意中見到呢度師傅技術同待客氣氛比我以往食開嘅好😳 🔸Fettucine Uni Carbonara🔸選用北海道海膽同海膽醬製成嘅卡邦尼扁意粉~濃稠醬汁掛滿意粉,海膽鮮甜味融入煙韌嘅意粉,令人食過返尋味🤤🔸Chicken Karaage🔸唐揚炸雞配他他醬同芝麻醬,炸雞香脆而且炸粉唔厚,他他醬有洋蔥味清新微酸冇咁膩,芝麻醬意外地幾似平時食撈麵既乾洋蔥油,好惹味好好食😋🔸Cauliflower Tempura🔸花椰菜天婦羅有別於傳統日式天婦羅做法,超薄炸皮外層包住花椰菜,配埋濃稠車打芝士醬~好match👍🔸Baked Wagyu Beef Cheek🔸Mozzarella芝士蘑菇焗澳洲和牛面頰肉~啲芝士拉絲效果滿分💯牛面肉超軟腍,幾乎入口即溶,醬汁勁濃郁,搭配埋脆餅一齊食比較好👍據聞餐廳總廚來自日本香川縣,所以唔少菜式都會選用個度嘅食材✨餐廳氣氛非常好,員工親切有禮,下次收工同朋友黎試下鐵板燒飲返杯都唔錯😍

🔸Fettucine Uni Carbonara🔸

🔸Chicken Karaage🔸