2019-04-14
今晚肥妹仔同肥爸肥媽去咗位於樂富嘅一間日本餐廳食飯,佢入面嘅空間都幾大,晚市都幾多人。火炙三文魚 $18火炙左口魚 $24火炙鰻魚 $42肥妹仔覺得小嵐山嘅火炙壽司系列都做得唔錯,三文魚同左口魚火炙完之後好香,又係入口即溶,條鰻魚冇得頂,啖啖都係肉,肥媽食到非常滿足。三文魚三品盛 $38 三文魚$48北寄貝$48三文魚係肥爸嘅至愛,所以肥妹仔都特登叫咗三文魚畀肥爸食。肥爸食完之後覺得佢嘅三文魚好新鮮,都幾厚肉,食落去好爽。北寄貝肥妹仔就覺得好好食,爽口彈牙。芝心吉列蝦卷 $68肥媽最鍾意食吉列蝦卷,呢度嘅芝心吉列蝦卷好特別,因為除咗吉列蝦同芝士之外,仲有甜蝦喺上面同櫻花蝦,真係多重蝦嘅享受。芝心鰻魚卷 $68紫心香芋丸 $28好香濃嘅芋頭甜味,正。酥炸 魷魚鬚 $45呢一個魷魚鬚肥妹仔略嫌佢油咗少少,如果冇咁多油就perfect。蟹子蟹肉沙律 $48除咗蟹籽仲有蟹肉,不過沙律醬多咗啲啲,如果減少啲就冇咁heavy.串燒雞腎 $28串燒大蔥牛柳粒$48串燒都做得唔錯呀,熱辣辣食落去都幾爽口。九州叉燒 拉麵 $65叉燒拉麵都幾爽口彈牙。清酒昆布煮蜆$58超龍清酒味,鍾意食清酒嘅
火炙三文魚 $18
北寄貝$48
芝心吉列蝦卷 $68
芝心鰻魚卷 $68
紫心香芋丸 $28
好香濃嘅芋頭甜味,正。
酥炸 魷魚鬚 $45
蟹子蟹肉沙律 $48
串燒雞腎 $28
串燒大蔥牛柳粒$48
串燒都做得唔錯呀,熱辣辣食落去都幾爽口。
九州叉燒 拉麵 $65
叉燒拉麵都幾爽口彈牙。
清酒昆布煮蜆$58
超龍清酒味,鍾意食清酒嘅朋友一定要試。
鹽燒三文魚腩 $58
三文魚腩脆卜卜燒到,三文魚肉又有油脂嘅香味,正。