2018-04-03
食過福丸水產,一直念念不忘。呢間店可以話係平民恩物,因為唔係處於旺區,可以用較為親民的價錢食到高級日式濱燒。除咗地點唔夠便利之外,其實店內的環境都好優雅,絕對唔俾高級的日式居酒屋輸蝕。食物選擇多,而且整體價格都幾相宜。先點兩客小食醫下肚仔。明太子玉子燒甜甜地好開胃。七味魚翅就最啱配清酒。難得入到荃灣,當然要食豪啲,刺身揀咗高級刺身拼盤外,亦加左一隻龍蝦刺身。整體質素都幾高,新鮮又唔腥。最鍾意拖羅,入口即溶,而且無筋。海鮮濱燒當然係重頭戲啦!帆立貝厚身又大隻,而且洗到白雪雪、好乾淨。大蝦夠晒厚肉,肉質有彈性而且夠鮮味。除咗海鮮以外,燒和牛亦都係當晚的大驚喜。賣相超級靚,和牛用岩鹽版呈上,而且用微火溫熱。牛肉入口即溶,脂油味豐富。配上少少蒜片,簡直係人間美食。銀雪魚西京燒都係我的最愛,魚肉極嫩滑,而且甜甜地,好惹味。臨尾來個壽喜燒,為精彩的晚宴畫下句號。整體食物質素都幾唔錯,環境又舒適,最值得欣賞係價錢比起銅鑼灣同級數的美食起碼平左三份一!
食物選擇多,而且整體價格都幾相宜。
先點兩客小食醫下肚仔。
明太子玉子燒甜甜地好開胃。
七味魚翅就最啱配清酒。
海鮮濱燒當然係重頭戲啦!
帆立貝厚身又大隻,而且洗到白雪雪、好乾淨。
大蝦夠晒厚肉,肉質有彈性而且夠鮮味。
銀雪魚西京燒都係我的最愛,魚肉極嫩滑,而且甜甜地,好惹味。
臨尾來個壽喜燒,為精彩的晚宴畫下句號。