2024-02-20 93 浏览
今日我同朋友去親手製作美味鐵板漢堡嘅餐廳!真係好正啊!我哋叫咗二人套餐,裡面有兩款漢堡扒同一份思樂冰烏冬。首先,我地一人一份咁燒!我揀咗菠蘿煙肉同牛漢堡扒,真係一流!漢堡扒夠厚又新鮮!煙肉嘅煙燻味同菠蘿嘅酸甜味配合得好好,令人回味無窮!而芝士蛋蒜同牛漢堡扒亦都好惹味,每一口都有芝士嘅香濃味道,再加上蛋蒜嘅獨特風味,令味蕾感到十分滿足!不過最特別嘅係餐廳嘅思樂冰烏冬。我真係第一次試到咁特別嘅組合!佢將冰烏冬同美味嘅湯混合在一起,味道真係驚喜。冰烏冬爽滑嘅口感同思樂嘅甜味互相融合,冰涼嘅感覺令人耳目一新。至於飲品,我哋叫咗金橘檸檬特飲同巨峰提子特飲。金橘檸檬特飲係非常清新嘅飲品,酸酸甜甜嘅味道好開胃。而巨峰提子特飲則帶有濃郁嘅提子味,非常香甜可口!整體而言,呢間餐廳嘅鐵板漢堡真係好正!食物份量足夠,味道亦都非常美味。服務員嘅態度都好親切,和風設計環境亦都好舒適!
今日我同朋友去親手製作美味鐵板漢堡嘅餐廳!真係好正啊!