2024-04-02 347 浏览
Daap系间两三人经营嘅fusion小餐馆,坐吧枱可以欣赏主厨+副厨互相配合准备嘢食,睇住主厨煮意粉、摆盘、开火枪等等,就好似睇表演咁精彩华丽,真真正正视觉+味觉享受。不过正因为得两个人,所以要等得耐啲,而且楼面嘅侍应唔多醒目,会有啲甩漏。*Restaurant week (Appetizer + Main + Dessert) $198烤栗子汤配羊肚菌栗子味非常香,顺滑浓厚嘅汤头带少许奶香,感觉每啖都系精华。羊肚菌脆脆嘅,索汤后半脆半腍,口感好赞!腊肠卡邦尼手工意粉用腊肠代替意式风干猪肉,有咸香又多一层腊肠嘅甜味。手工意粉有厚度、烟韧,捞匀半熟温泉蛋,每一条粉都挂住满满嘅卡邦尼汁。酱汁已经有浓浓嘅蛋香、芝士香,上菜前用火烧到焦香,过程除咗表演之外,亦加多一层烟熏香。亚洲风味啤酒炖羊腿配茄子薯蓉羊腿肉非常入味,肉味唔会好膻,用刀切开容易+易离骨。肉质好嫩,但又保持到咬口。薯蓉绵滑,配搭茄子又好味,系意外嘅收获!自家制酸种菠萝包配奶茶雪糕菠萝包带发酵酸味,菠萝皮够脆,但整体偏干硬。奶茶雪糕茶味好浓,完全冇冰粒感。
Daap系间两三人经营嘅fusion小餐馆,坐吧枱可以欣赏主厨+副厨互相配合准备嘢食,睇住主厨煮意粉、摆盘、开火枪等等,就好似睇表演咁精彩华丽,真真正正视觉+味觉享受。不过正因为得两个人,所以要等得耐啲,而且楼面侍应唔多醒目,会有啲甩漏。

自家制酸种菠萝包配奶茶雪糕
自家制酸种菠萝包配奶茶雪糕