2017-09-03
一提分子料理, 一定覺得好貴。但喺呢度就可以以相宜嘅價錢品嘗到分子料理。 每一道菜都係分子料理喎!間舖原址近銅鑼灣。但因為要站著食, 我一直都估唔起勇氣去! 近期見到佢搬左, 立即 黎試食!$498 六道菜二人餐呢個似唔似咸蛋黃呢? 放入口就發覺完全被眼睛蒙騙有冇食過冇雲吞皮嘅雲吞?連膠袋食喎! 凍冰冰, 最啱夏天, 有煙架好鐘意酸酸嘅柚子醋粉末未有龍井慕絲之前個慕絲唔係好夠龍井味, 同埋偏鹼性, 不過都好特別, 蝦仁好鮮甜食之前聞一聞陣煙好煙呀!好味就梗架啦! 全部都係瘦肉, 啱我!其實食到家下, 都好似食風咁。呢個係分子料理嘅特點啱啦! 有飯食啦!意大利飯軟硬剛好, 香濃嘅龍蝦汁加蒜泡, 裡面有多款海鮮影唔切相, 已經開食啦! 呢個creamy 啲, 各有各好! 第一次黎唔知, 個哥哥好好咁問我地要唔要多啲沙律。 原來沙律可以refill~ 我地後加左兩個甜品一個係咸蛋黃香芋冰球, 影唔切呀, 咸咸地都幾得意另一個係水晶球, 水晶球本身係無味嘅, 所以旁邊嘅醬就好重要啦! 個醬汁係清香玫瑰味, 加上紅色嘅洛神花脆粒, 驚喜帶到尾~~ 差啲唔記得杯特飲添! 今餐無論視覺, 味蕾都非常
$498 六道菜二人餐
哈蜜瓜分子晶球 配 西班牙毛豬火腿
呢個似唔似咸蛋黃呢? 放入口就發覺完全被眼睛蒙騙
櫻花蝦肉鬆雲吞 配 日式高湯
有冇食過冇雲吞皮嘅雲吞?
連膠袋食喎!
柚子醋粉末 配 櫻桃蘿蔔• 三文魚子•劍魚刺身
凍冰冰, 最啱夏天, 有煙架
好鐘意酸酸嘅柚子醋粉末
未有龍井慕絲之前
龍井慕絲 配 蝦仁
煙燻慢煮雞胸 配 牛肝菌脆粒
食之前聞一聞陣煙好煙呀!
好味就梗架啦! 全部都係瘦肉, 啱我!
其實食到家下, 都好似食風咁。呢個係分子料理嘅特點
啱啦! 有飯食啦!
龍蝦汁海鮮意大利飯 配 分子蒜香忌廉泡
意大利飯軟硬剛好, 香濃嘅龍蝦汁加蒜泡, 裡面有多款海鮮
蜆肉雜菇意大利飯配 分子蒜香忌廉泡
玫瑰味水晶球
我地後加左兩個甜品
一個係咸蛋黃香芋冰球, 影唔切呀, 咸咸地都幾得意
差啲唔記得杯特飲添!
今餐無論視覺, 味蕾都非常滿足!而且全程有專人同我地兩位女仕介紹菜式, 有講有笑, 有得玩有得食
服務好唔好? 你話呢?!
不過, 提提大家, 佢地一至日都係9:30 收工, 要食好野就早啲啦!