2021-11-07 195 浏览
觀塘不嬲多美食, 今日又去左搵個friend喺觀塘食好酉, 今次個佢帶咗我去 the wave 一間坐得好舒服又夠哂大嘅餐廳mini Friday, 裝修比觀塘一般工廈嘅餐廳華麗, 佢哋個lunch set仲要係Semi buffet, 可能個friend知我大食😂. 我哋叫咗兩份紐西蘭頂級西冷牛扒加黑松露燒汁, 塊牛扒五成熟燒到啱啱好, 切開啲肉汁流晒出嚟勁Juice🤤, 配菜仲有個番薯茸, 簡直啱晒我胃口. 雖然塊牛扒已經冇得輸, 但係我覺得出邊嘅Semi buffet先係我嘅主菜😂, 餐湯、頭盤、沙律、熱食、甜品、乜都齊晒, 全部自助式任攞, 我最推介係佢哋個紅菜頭餐湯, 真係唔係其他地方可以飲到👍🏻, 平日仲要免收+1, 包埋餐飲唔使$200個semi buffet lunch坐得咁舒服仲可以食幾個鐘真係CP值超高😎.