2016-05-24
上星期五朋友生日,一行10人去左八幡屋日本料理,食8:30pm, $218/位我哋第一轉order數量比較少,睇睇份量先再order第二轉,免得浪費我哋都有+$50升級食物質數真係一般般,先講下升級嘅生蠔,嘩.......生蠔喎,當然要一啖放哂落口啦,感覺一d都唔fresh,唔太夠凍,羊架食唔出係羊架,真係唔知自己食左d咩,魚生同熟食都仲可以嘅,不過有一款菜色係不得不提"芝士大蝦金龍船",當日我哋點左兩次,兩次出黎隻蝦都係.......嗅 OMG至於服務質數,簡直可以用{差}黎形容,上菜慢到我哋以為佢漏單,當然我哋梗係再寫過張order紙啦,寫到第四轉紙就覺得唔係辦法,一陣一次過黎哂咪大件事,就立即同服務員講,有部分菜色無上過喎,服務員竟然反問我哋漏左d咩,當然我哋真係唔太記得啦!咁我哋咪唯有再點再等囉,等得耐自然就會再追問,哩個時候有朋友去完洗手間出黎聽到d服務員講,語帶悔氣"又話漏單,又會唔知漏左咩先好笑" 嘩.......聽到都O咀有{生日優惠}唔出聲,比哂$叫佢哋幫忙做返個優惠比我哋,服務員亦check左朋友嘅i
我哋都有+$50升級
至於服務質數,簡直可以用{差}黎形容,
有{生日優惠}唔出聲,比哂$叫佢哋幫忙做返個優惠比我哋,服務員亦check左朋友嘅id card.但係cashier同事唔肯幫我哋處理,我哋當然問同事點解唔同我哋講有生日優惠,佢嘅回答係"我哋無可能枱枱都講"
题外话/补充资料:
老實講食放題每次寫紙都有幾張架啦,我又點會記得自己要左d咩,我又點知你哋上菜上到第幾轉order呢!
有優惠唔同客人講,咁點解要做哩個優惠呢!