2023-12-11
M Square是坐落西貢WM酒店商場內的西餐廳。🌇裝修:餐廳樓底高、非常闊落,裝潢走簡約木系風格,並有大玻璃窗可以欣賞景色,環境相當舒服。餐廳都好特別咁提供不同的遊戲設備,例如足球機、桌球等,亦有大螢幕不定時撥放最新運動賽事和收費的室內哥爾夫球模擬空間,好適合大群朋友party聚餐 / 帶小朋友來享用美食及玩樂🙆♀️🙆♀️🙆♀️我見Openrice有set可以包食物和一小時任玩室內哥爾夫球;亦可聯絡餐廳查詢party book場。🫶Tom Yum Gong Risotto $235🥘烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚和磨菇🥘依個fusion risotto好好味,冬蔭公sauce酸酸辣辣同creamy,又開胃又同risotto夾,完全唔覺得漏!🥘另可加泰式青茅醬汁,令risotto酸味再重d,但我覺得唔加都好夠味☺️🥘risotto飯煮到剛剛好,口感煙韌,半軟半硬👍🥘配料有一隻大蝦和一堆小蝦和魷魚,大蝦唔係好入味有少少失色;但整體個sauce到昇華成個risotte,好食😋🫶Mussels Pot 忌廉煮藍青口 $176🥘青口夠多,而且鮮甜飽滿,完全無沙🥘洋蔥忌廉sauce都非常濃郁香滑,將麵
🫶Tom Yum Gong Risotto $235
🥘烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚和磨菇
🥘risotto飯煮到剛剛好,口感煙韌,半軟半硬👍
🫶Mussels Pot 忌廉煮藍青口 $176
🥘青口夠多,而且鮮甜飽滿,完全無沙
🥘洋蔥忌廉sauce都非常濃郁香滑,將麵包條蘸埋忌廉一齊食,好正!
🥘個麵包都好鬆軟👍
🫶 Loaded Pulled Pork Nachos $108
🧆Nachos點整都唔會錯得去邊😂配手絲豬肉、墨西哥辣椒、橄欖、芝士醬、醬番茄莎莎、酸忌康、牛油果醬等等,配料好豐富,每片nachos都可以同不同醬和配料一齊食😌
🫶Tiramisu Pancake $139
🥞日式梳乎厘Pancake即叫即製,班戟入口半空氣半鬆軟蛋香班戟,好好食,我唔中意空氣感過重/太結實好似蛋糕咁,依個係做到個balance!
🥞配埋咖啡粉、糖漿、cream和水果,都唔會太甜,非常滿足。
🎆整體:食物質素非常好,每道菜同甜品都好食,環境闊落舒服,又有野玩,員工服務都不錯,黎開西貢玩都推薦大家試下M Square👍🏻