2022-03-14
📍西貢都有froyo食‼️• 多款配料任你揀🥰 -- 小滿定律🍦😛·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_西貢#pigfoodiexhk_甜品========================曾幾何時乳酪雪糕店開到成行成市,但近年熱潮好似過咗,有唔少紅極一時嘅舖頭都執咗粒🤭但估唔到原來喺西貢都有一間人氣乳酪雪糕小店!🤤------------------------------⭐️杯裝希臘乳酪雪糕 $58 (4.6/5)(3款配料+1醬汁)配料有好多款,有水果、餅類、脆脆、朱古力等等,真係諗到頭爆🤣🤣諗咗一輪,最後要咗士多啤梨、海鹽焦糖脆脆、檸檬芝士蛋糕~sauce就要咗蜜糖🤤乳酪雪糕份量慷慨,最好兩個人happy share!🥰雪糕口感軟滑,乳酪味道濃厚,酸酸甜甜,令人一啖接一啖食到停唔到!🥰士多啤梨切成四方粒之後雪過,食落好冰涼!海鹽焦糖脆脆鹹鹹哋,配埋蜜糖雪糕超正🤤檸檬芝士蛋糕味道濃郁,好食嘅但個人覺得同yogurt就唔係太夾🤣整體嚟講好高質😍中意食froyo嘅朋友仔可以bookmark定等疫情好啲去trytry!!🤤👍🏻
#pigfoodiexhk_西貢
#pigfoodiexhk_甜品
========================
⭐️杯裝希臘乳酪雪糕 $58 (4.6/5)
(3款配料+1醬汁)
賣相:4/5
味道:4.6/5