餐厅: 活一鮮
资讯:

餐厅: 活一鮮
资讯:

喺西环有间叫活一鲜嘅餐厅,专门提供新鲜海鲜料理,我最近一个人去𠮶度试咗佢哋嘅午市套餐,真系一次令人满足嘅体验。佢嘅午市套餐有大概30种唔同嘅选择,我就拣咗葱吞拿鱼腩刺身饭,午市套餐会包埋沙律同埋味噌汤。首先,葱吞拿鱼腩刺身饭真系好正。吞拿鱼腩鲜美无比,肉质嫩滑,同新鲜嘅葱花搭配得天衣无缝,每一啖都充满咗海洋嘅清甜同葱嘅清香。饭粒本身亦煮得刚好,配合刺身,咬落去既有嚼劲又唔会太硬,完美地凸显咗吞拿鱼腩嘅美味。喺活一鲜嘅用餐环境舒适,服务人员态度友好,令人觉得好放松。无论系忙碌中抽空嘅午餐,定系想慢慢享受一个人嘅静静时光,呢度都好适合。总结嚟讲,西环活一鲜嘅午市套餐真系物超所值,葱吞拿鱼腩刺身饭既美味又满足,加上清新嘅沙律同暖胃嘅味噌汤,绝对系午餐嘅好选择。下次想独自享受一顿精致嘅日式午餐,记得去活一鲜试吓佢哋嘅午市套餐,保证你唔会失望!记住平日要早少少去,如果唔系就可能好多学生会落嚟食,咁就要等位。

葱吞拿鱼腩刺身饭

2024-01-23