2021-03-07 7841 浏览
星期六晚又sister gathering la~~今次係去我平時食開既飯堂「楚撚記」如果你問我西環邊度有正既大排檔美饌我會毫不猶豫地推介呢間食店利申:唔係廣告 每次都係真金白銀比錢食架😂😂 佢有大排檔既穫氣和份量🔥 食得開心❤️ 又有餐廳既清潔冷氣 坐得舒服😌😌 咩菜最正 暫時食過既都唔伏😜 如果你哋食過伏嘢 留言話我知🙏🏻-4個女仔食一湯五餸 🇹🇼台灣手工啤酒🍻 西瓜汁🍉▸ 豬肺白菜湯:店員話係日日新鮮煲 絕對唔會隔日再用😍 湯料都好足好好食 ▸ 黑松露墨魚蓮藕餅:外層金黃 裡面有粒粒蓮藕同埋墨魚肉膠 口感夠爽口又彈牙 🉐️ ▸ 炸蠔餅:炸粉好薄好薄 炸得好脆口 蛋漿夠嫩滑 蠔仔一d都唔細隻 而且好juicy 無腥味 好新鮮 😋 配個個類似豆瓣醬燒辣惹味 一流 我哋覺得點蓮藕餅都非常夾啊▸ 霸王雞(半隻):呢個係西環店限有點可以miss 半隻其實都唔少 見到上面既炸蒜山嗎 蒜🧄友一定流曬口水啦 雞肉夠嫩滑 不過雞味稍淡 ▸ 拔絲咕嚕肉:講到明係用豬梅頭 即係唔會鞋但又唔會好肥 而且懶人必點 因為完全無骨架 啖啖肉 如果炸粉可以再薄少少就正啦 上台時旁邊仲有一個拔絲藝術品 唔知係咪只供欣
星期六晚又sister gathering la~~
今次係去我平時食開既飯堂「楚撚記」
如果你問我西環邊度有正既大排檔美饌
我會毫不猶豫地推介呢間食店

4個女仔食一湯五餸 🇹🇼台灣手工啤酒🍻 西瓜汁🍉

▸ 拔絲咕嚕肉:講到明係用豬梅頭 即係唔會鞋但又唔會好肥 而且懶人必點 因為完全無骨架 啖啖肉 如果炸粉可以再薄少少就正啦 上台時旁邊仲有一個拔絲藝術品 唔知係咪只供欣賞 定係有另一種食法 參詳唔到😂

▸ 豆漿腐竹浸時蔬:有多款蔬菜可供選擇 我哋就揀左娃娃菜 d菜吸滿豆漿 清清哋又有豆香

▸ 多款台灣攞獎既手工啤 口味獨特 有濃有淡 任君選擇 可惜賣得太快 我哋揀時只剩三四款 雨水係有濃郁茶味 啤味更濃 大暑則是充滿茉莉花香 味道較淡

▸ 西瓜汁🍉:有啖啖果肉 味道好甜 不過覺得應該落左唔少糖 真西瓜甜度應該好難有咁高😝😝
2021-03-06