2020-03-01 178 浏览
香港🇭🇰唔多西班牙餐廳🍴,今次黎食都有小小期待。尤其係我第一次請屋企人食飯因為終於大個女要返工啦。西營盤站A1出口一出去轉左見到超市隔離就係啦是日餐牌睇落幾豐富頭盤番茄🍅法包西班牙cold cut ham同香腸、 芝士、橄欖法包好好味道!好脆好厚身嘅crust ham 都唔錯 唔會太鹹吞拿魚他他mix 牛油果🥑 幾好 雖然唔鍾意食牛油果🥑但係其實食唔出蒜蓉蝦🦐急凍蝦但調味好, 蒜蓉好香薯仔🥔paprika sauceCream mushroom croquettes 炸忌廉球 最好味道係薯仔粒,煎到脆脆卜卜 撈埋個D醬真係好好味道西班牙🇪🇸海鮮🦞雞肉飯 飯粒唔係普通華人嘅米飯粒 短身飽滿一D可惜海鮮份量唔多同埋質素普通fried pepper 類似乾扁做法 幾好食😋churro 西班牙🇪🇸油炸鬼 當然無得同係西班牙食到嘅好味道啦 有點太乾身同脆 整體來說最好食係薯仔粒、蒜蓉蝦同埋番茄法包.價錢$200 一位 ,唔算貴唔算平可惜食物材料普通速凍貨色未有太驚喜.當日氣氛好好, 真係好多西班牙🇪🇸人同鬼佬開生日party 同埋聚會。但on the down side 食物等好耐, 明明我地早

西營盤站A1出口一出去轉左見到超市隔離就係啦

是日餐牌
睇落幾豐富

頭盤
番茄🍅法包
西班牙cold cut ham同香腸、 芝士、橄欖

法包好好味道!好脆好厚身嘅crust
ham 都唔錯 唔會太鹹

吞拿魚他他
mix 牛油果🥑
幾好 雖然唔鍾意食牛油果🥑但係其實食唔出

蒜蓉蝦🦐
急凍蝦但調味好, 蒜蓉好香
薯仔🥔paprika sauce
最好味道係薯仔粒,煎到脆脆卜卜 撈埋個D醬真係好好味道

西班牙🇪🇸海鮮🦞雞肉飯
飯粒唔係普通華人嘅米飯粒 短身飽滿一D
可惜海鮮份量唔多同埋質素普通

fried pepper 類似乾扁做法 幾好食😋

churro 西班牙🇪🇸油炸鬼
當然無得同係西班牙食到嘅好味道啦

有點太乾身同脆

整體來說最好食係薯仔粒、蒜蓉蝦同埋番茄法包
價錢$200 一位 ,唔算貴唔算平
可惜食物材料普通速凍貨色未有太驚喜

但on the down side 食物等好耐, 明明我地早一輪但唔知點解遲黎嘅人食完走得我地都仲等緊嘢食。

而且有D dishes like mama style meatball 都無提供,明明book restaurant week 個時menu 有寫明,到時就塞左個炸忌廉球都無解釋就算,唔問都唔知。
同埋個pepper都漏左,最後提左四五次先終於食到

不過好在無加一,大家可以隨心按服務品質比
2020-03-01
午餐