2017-08-26 761 浏览
毎个星期六或日晚, 都会想出去揾吓特色的餐厅, 轻松 enjoy 一吓, 好好充电。偶然见到推介, 仲有折扣优惠, 所以试吓呢间小店。呢间系湾仔蓝屋附近, 都算容易揾到, 有时间仲可以去蓝屋睇吓呢个一级古迹。食物种类吾多, 但店员很细心讲解 today special。食主菜前, 又点少得餐酒, 而且有 buy one get one free, 可尽情饮啦! 我点了白酒, 而朋友点了 Rose. 青口很鲜味, 好食, 连个汁点面包都咁好食 ! 我另外 order 多2块添。西班牙出名 tapas, 我们都点了几个, 呢个系crab meat croquetted. 很香脆好味!!!sauteed mushroom, 炒得很香, 带点酸, 很开胃。 fried duck egg and potato, 炒薯都香, 不过有点肥腻。fried squid, 另一邪恶代表! tapas 特点份量小小, 但食几碟后已饱。 呢度座位吾多, 大约 4~5枱, 气氛很好, 可以同朋友轻松饮酒, 食野, 倾吓倾吓, 又 enjoy 了一晚 !

fried squid, 另一邪恶代表!

2017-08-12