黎到西營盤香港大學站既E for egg,光鮮亮白又充滿日式風格既舖頭好似區內既一棵明珠咁店舖空間好多,非常闊落,仲有分cafe式、和式、露營式,三個唔同既空間 ❤️呢間日式cafe由主食、甜品、飲品都一應俱全,味道個係多方面兼顧添👍🏻𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫E for egg招牌進打既一定係佢地既甜品,呢份招牌窩夫就係其中之一窩夫雞蛋味重,口感出色加埋上面軟滑又帶有煙韌口感既芝士奶蓋,真係超滿足既感覺✨ 抹茶忌廉芝士壓餅除左自家甜品外,仲有一度令香港人為之瘋狂既倆口小吃推出既抹茶忌廉芝士壓餅😝熱辣辣又香濃既抹茶壓餅,以前都係元朗食過,無錯👍🏻係呢個味道啦✨ 煎蛋漢堡扒定食除左甜品,想係E for egg食個lunch或者dinner都有佢地既主食呀 ☺️大大塊既日式漢堡扒唔知啱唔啱你呢?再加一塊可以cover晒成知漢扒既煎蛋?呢塊咀巨型既漢堡扒仲要爽口彈牙,口感非常好,完全唔係常見既軟綿綿感 😝定食仲包括沙律,小食,湯同埋有飯素既飯真係好豐富呀✨ 照燒鯖魚茶漬丼鯖魚,軟軟滑滑。茶泡後既飯配上炸米好好食,口感一流 🥰最特別既係飯中仲包左蘑菇,好味之餘

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫

窩夫雞蛋味重,口感出色
加埋上面軟滑又帶有煙韌口感既芝士奶蓋,真係超滿足既感覺

✨ 抹茶忌廉芝士壓餅

✨ 煎蛋漢堡扒定食

大大塊既日式漢堡扒唔知啱唔啱你呢?
再加一塊可以cover晒成知漢扒既煎蛋?
呢塊咀巨型既漢堡扒仲要爽口彈牙,
口感非常好,完全唔係常見既軟綿綿感 😝
定食仲包括沙律,小食,湯同埋有飯素既飯
真係好豐富呀

✨ 照燒鯖魚茶漬丼

鯖魚,軟軟滑滑。
茶泡後既飯配上炸米好好食,口感一流 🥰
最特別既係飯中仲包左蘑菇,好味之餘仲加添幾分口感添~
對wasabi ok既過不妨放埋份湯,會更加有層次

✨ 西西里檸檬岩鹽氣泡水

整體感覺清爽,酸度高,而同時又被鹽味中和返,感覺幾特別

✨ 開心果特調

濃郁又幼滑,杯底仲有豆腐,特別得黎又有d似中式甜品

✨ 竹炭黑芝麻鮮奶

芝麻味好重,濃郁到都經常沉澱係杯底
上面仲有靚靚既拉花,想睇靚拉花記得叫熱飲呀!仲可以轉燕麥奶架 👍🏻