2022-09-12
今日經過西灣河川一料理就試吓。該店只有外賣,無堂食。該店有大路既川菜例如酸菜魚,水煮牛肉水煮魚等等,仲有一些葷菜同一些小菜,都好多選擇,價錢都唔算貴。葷菜有超過30款,60蚊有4款(3款葷菜,1個素菜), 我選了青瓜,豬耳,藤椒魚皮同雞絲。辣度任你選擇,而我就選了小辣,十分野味,份量唔小。除左前菜之外,職員推介左一個椒麻雞。由於本人喜歡食麻椒味度,所以叫左半隻黎試下,半隻68蚊。半隻分量唔小細,夠3至4人食。椒麻雞有重麻椒味,食完個口會有些麻既感覺,非常過引,雞既肉質都唔錯。之後再叫左個奇味豬手,這個小菜個醬油汁非常正,有甜的味道,撈飯一流,豬手充滿住的膠原蛋白,但食完又唔會有油膩既感覺。整體黎講,餐廳雖然只係提供外賣,環境黎講都幾整潔,職員都有禮,食物選擇多,食物味道幾好。如果唔想煮餸,黎度都係一個加餸外賣既好選擇。