2023-06-24
同朋友係灣仔經過呢間新開既冰室,見佢裝修乾淨企理,就入去試下😆晚餐黎講,價錢合理,店員有禮,環境好,坐得舒服。食物選擇都好多👍🏻我地都叫左幾樣食物,晚市人均$90左右,飽到不得了!🤭沙爹牛肉,豬大腸,必食豬手,豆卜 河粉配腩汁湯底 ($56)呢個車仔麵好正!😍豬大腸同豬手煮得好入味,又夠爽口。沙爹牛肉個汁好香濃,牛肉夠腍。😋豆卜都好爽。河粉既麵質好,煮既腍度亦啱啱好,配埋腩汁湯底好正!🤩鮮茄焗豬扒飯 ($68)呢個豬扒飯好驚艷,豬扒好嫩滑,焗喺新鮮嘅茄汁入面,味道更加突出,飯粒係炒飯底,我地都好鍾意!🥰絲襪奶茶 (跟餐+$3)呢杯奶茶係我餐嘅必備飲品,茶香同牛奶嘅比例好啱,口感好順滑,好好飲,加埋跟餐只係三蚊,性價比好高。🤤咖央西多 ($30)叫呢款西多絕對唔會失望!咖央醬好有椰香味,好突出。麵包外皮好脆,超正!👍🏻🤤花生醬西多 ($30)呢款西多有啲驚喜,花生醬味道好突出,但又唔會太濃,口感好柔滑,如果鍾意花生醬,呢款西多都值得一試。🤪
鮮茄焗豬扒飯 ($68)
絲襪奶茶 (跟餐+$3)
咖央西多 ($30)
花生醬西多 ($30)