2021-05-06 779 浏览
將軍澳海濱餐廳林立,平時同屋企人食西餐多,所以呢晚見到間裝修好精緻及和風嘅日式餐廳就入去試下😍。餐廳裝修以木系和清酒樽🍶為主要原素,裡裡外外都充滿住高尚和日本氣色🇯🇵。可能是格調比較高和裝修別緻的關係,感覺食物的性價比較低,食物質素可以🉑,但價錢set在高位🤣.🥗三文魚籽海草沙律配柚子醬🐚日本米崎蠔💛原隻海膽刺身🐟刺身拼盤🦀牛油果軟殼蟹卷🍶清酒煮蜆🍤雜錦天婦羅🍢雞串燒.🐚米崎蠔 蠔身大隻又豐厚,入囗爽彈得來帶點甜味,分3啖食得好滿足🐟刺身拼盤有5款,每款都鮮味十足, 印象最深刻是帆立貝和燒鯛魚刺身🦀炸軟殼蟹反卷上鋪上了牛油果薄片,上面更有魚籽醬和金箔,整體感覺立刻矝貴了很多😍,炸軟殼蟹香脆可口,配上軟熟牛油果,口感豐富又有多重享受😋🍤天婦羅炸粉皮好輕盈薄脆👍🏼🍢雞肉串分別有 酸梅醬、蜜糖芥末醬、黑松露醬 和 明太子醬 四款,個人認為黑松露醬和明太子醬味道最撘配和惹味😋,雞肉串份量比較少,但勝在肉質嫩滑香口👍🏼————————————————價錢:💲1958 / 4pax味道:😋😋😋😋😋環境:✨✨✨✨✨服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️賣相:📸📸📸📸📸等待:0 mins (7
🥗三文魚籽海草沙律配柚子醬
味道:😋😋😋😋😋
環境:✨✨✨✨✨
服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️
賣相:📸📸📸📸📸
等待:0 mins (7pm)
回頭率:50%
📌 性價比較低