2017-06-23 43 浏览
飲餐湯定唔係飲羅宋湯,都唔係飲忌廉湯,而係懷舊色嘅街坊碗仔翅,啱晒佢呢一間街坊cafe 嘅style 。食嘅嘢除咗有一般嘅嘢之外,仲可以有好多特色嘅產品,就好似你一碗超濃龍蝦湯烏冬咁,係一般餐廳唔會甘有心機煮出嚟嘅嘢。龍蝦湯烏冬除咗可以揀烏冬之外仲可以揀拉麵,今次我就揀咗我比較鍾意食嘅烏冬。個湯真係非常之濃,係高級西餐廳製嘅龍蝦湯味道,有咸鮮味。龍蝦足足有半隻咁多,啲肉都非常多,吃落有質感,仲會有膏。另外呢一個卡邦尼亞沙粉,淨係擺脫傳統已經加哂分。沙粉其實係同河粉係差唔多,但係佢就冇河粉咁粗,無甘軟身,食落去嗰種感覺係比較煙韌d。可能因為佢比較薄身,所以佢吸收醬汁嘅味道比意粉更加好,所以食落去更加入味。除咗呢啲之外,我見佢都會有啲特別嘅雞蛋仔配嘅甜品,下次如果下午茶想搵個地方坐下,傾吓計嘅,不妨來呢度試一試。

龍蝦足足有半隻咁多,啲肉都非常多,吃落有質感,仲會有膏。