497
63
33
等级2
5
0
2019-10-02 0 浏览
只有饭 意粉 西汤 芝士焗西兰花 烩菜串烧 炸锅 甜品三款蛋糕 雀巢雪糕纸包饮品就系咁多本人上前询问其他网上面提到的如汉堡包 青口等食物为何不见 店员指那是旧餐牌所以真的只上面提到的几款绝对不值一试
更多
只有饭 意粉 西汤 芝士焗西兰花 烩菜
串烧 炸锅 甜品三款蛋糕 雀巢雪糕
纸包饮品
就系咁多
本人上前询问其他网上面提到的如汉堡包 青口等食物为何不见 店员指那是旧餐牌
所以真的只上面提到的几款
绝对不值一试
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-10-02
等候时间
15 分钟 (堂食)
人均消费
$100 (晚餐)
推介美食
  • 龙虾汤
等级1
1
0
2019-09-10 522 浏览
虽然位置偏僻 但值得一试餐厅冇乜客人 我记得一年前walk-in至少要等4张枱 Menu亦都唔同左 少咗好多款式 之前有一个小食拼盘都冇左 但系多咗自助餐可以选择 朋友睇过餐厅供应嘅自助餐 觉得唔吸引 自助餐提供嘅每样嘢食只有一个选择 所以都系单叫野食朋友叫咗个龙虾汁蚬肉天使面 佢觉得啲汁味道唔错 但份量少 我叫咗个黑毛猪 黑毛猪几有惊喜 完全唔「鞋」好软熟 但系冇配菜 食物质素几好 但系唔算抵食 因为以晚餐份量黎讲其实唔够食 好可惜 我哋一举手就即刻有人行埋黎 回答我哋问题嘅时候 态度都冇问题 我哋行出去餐厅个阵 其中一个员工仲有帮我地开门添
更多
虽然位置偏僻 但值得一试

餐厅冇乜客人 我记得一年前walk-in至少要等4张枱 Menu亦都唔同左 少咗好多款式 之前有一个小食拼盘都冇左 但系多咗自助餐可以选择 朋友睇过餐厅供应嘅自助餐 觉得唔吸引 自助餐提供嘅每样嘢食只有一个选择 所以都系单叫野食

朋友叫咗个龙虾汁蚬肉天使面 佢觉得啲汁味道唔错 但份量少

我叫咗个黑毛猪 黑毛猪几有惊喜 完全唔「鞋」好软熟 但系冇配菜

食物质素几好 但系唔算抵食 因为以晚餐份量黎讲其实唔够食 好可惜 我哋一举手就即刻有人行埋黎 回答我哋问题嘅时候 态度都冇问题 我哋行出去餐厅个阵 其中一个员工仲有帮我地开门添
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-09-09
用餐途径
堂食
人均消费
$100 (晚餐)
等级1
1
0
2019-09-05 590 浏览
同男朋友左拣右拣之後见到网上讲得唔错…好开心咁走去食啦…点知去到…佢所谓嘅自助餐任食…原来都系得个五六样嘢.. 咁就唔好学人搞咩自助餐喇而且食物味道一般..我哋净系出去夹咗一次之後..食咗几啖之後已经唔想食...唯有每人饮多两罐嘢饮就算… 最谷气嘅就系每位90几蚊仲要加一服务费..200几蚊埋单..真系觉得搵咗笨七.. 如果系咁我宁愿去食个麦当劳200几蚊仲抵过嚟呢度食.. 呢间嘢完全系垃圾嘅代表..
更多
同男朋友左拣右拣之後见到网上讲得唔错…好开心咁走去食啦…点知去到…佢所谓嘅自助餐任食…原来都系得个五六样嘢.. 咁就唔好学人搞咩自助餐喇而且食物味道一般..我哋净系出去夹咗一次之後..食咗几啖之後已经唔想食...唯有每人饮多两罐嘢饮就算… 最谷气嘅就系每位90几蚊仲要加一服务费..200几蚊埋单..真系觉得搵咗笨七.. 如果系咁我宁愿去食个麦当劳200几蚊仲抵过嚟呢度食.. 呢间嘢完全系垃圾嘅代表..
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级3
38
0
今晚独自到旺角闲逛购物,走到通菜街时已是晚饭时间,见到通菜街两旁有不少食肆,於是到那儿找间餐厅坐下来吃个晚餐。行了两个街口,看到一间招牌名称很有趣的餐厅,叫「街坊cafe」,便决定入内过一个「街坊」之夜。店外的装潢有点像一般的茶记,贴满了杂志访问,又挂上不少餐厅的主打餐牌,但走进餐厅内,看到装修以蓝色为主调, 灯光柔和,最特别是几幅墙画,画出本土色彩、香港风情,有别於一般的「茶餐厅」。餐厅内的食物大多以港式美食为主, 碗仔翅、鸡蛋仔等绝对是香港美食的代表。除了港式美食, 也有一般cafe提供的意粉、三文治、沙律、拉面、小食,款式都颇多。我点了一客蒜香甜椒蚬肉意粉,蒜香味突出,意粉煮得刚好,惟份量较少,如果男生来这里未能够吃。我还点了一壶洋甘菊花茶,减低意粉的油腻感。花茶味道香醇,店员还主动替我添加热水呢!这次来到这间「街坊Cafe」,感觉上食物都做得不错,食物价格贴地,服务都几贴心。如行经旺角附近的茶记搵食,可一嚐这里的「街坊」风味,至少都环境较舒适、服务态度不错。
更多
今晚独自到旺角闲逛购物,走到通菜街时已是晚饭时间,见到通菜街两旁有不少食肆,於是到那儿找间餐厅坐下来吃个晚餐。
行了两个街口,看到一间招牌名称很有趣的餐厅,叫「街坊cafe」,便决定入内过一个「街坊」之夜。
店外的装潢有点像一般的茶记,贴满了杂志访问,又挂上不少餐厅的主打餐牌,但走进餐厅内,看到装修以蓝色为主调, 灯光柔和,最特别是几幅墙画,画出本土色彩、香港风情,有别於一般的「茶餐厅」。
餐厅内的食物大多以港式美食为主, 碗仔翅、鸡蛋仔等绝对是香港美食的代表。除了港式美食, 也有一般cafe提供的意粉、三文治、沙律、拉面、小食,款式都颇多。
24 浏览
0 赞好
0 留言

我点了一客蒜香甜椒蚬肉意粉,蒜香味突出,意粉煮得刚好,惟份量较少,如果男生来这里未能够吃。
13 浏览
0 赞好
0 留言
我还点了一壶洋甘菊花茶,减低意粉的油腻感。花茶味道香醇,店员还主动替我添加热水呢!
这次来到这间「街坊Cafe」,感觉上食物都做得不错,食物价格贴地,服务都几贴心。如行经旺角附近的茶记搵食,可一嚐这里的「街坊」风味,至少都环境较舒适、服务态度不错。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-01-09
用餐途径
堂食
人均消费
$90 (晚餐)
等级2
23
0
2019-09-04 421 浏览
今日同老公去据扒,谂住试下新野。亦上左黎openrice睇左食评先入去,点知都中左伏四百几个好评?差唔多7:30入到去得两枱客,有啲惊,但都入左门口,试试啦~佢有放题或者散嗌,睇完餐牌就散嗌份扒算。要饭/饮品都要另外加钱。嗌完好快就送到。老公嗌左两份牛肩扒,第一份有三分二都系根,第二份有三分一都系根我果份系M6黑毛和牛150g,扒同板分开上牛味正常但唔系靓扒既味道,仲要食到有雪味冇服务,冷气又唔够。我真系搵唔到呢间舖既优点,唔会再有下次帮衬
更多
今日同老公去据扒,谂住试下新野。亦上左黎openrice睇左食评先入去,点知都中左伏

四百几个好评?

差唔多7:30入到去得两枱客,有啲惊,但都入左门口,试试啦~
佢有放题或者散嗌,睇完餐牌就散嗌份扒算。
要饭/饮品都要另外加钱。
嗌完好快就送到。
老公嗌左两份牛肩扒,第一份有三分二都系根,第二份有三分一都系根
牛肩扒
$88
50 浏览
0 赞好
0 留言

我果份系M6黑毛和牛150g,扒同板分开上
牛味正常但唔系靓扒既味道,仲要食到有雪味

M6黑毛和牛150g
$198
40 浏览
0 赞好
0 留言

冇服务,冷气又唔够。
我真系搵唔到呢间舖既优点,唔会再有下次帮衬
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-09-04
用餐途径
堂食
人均消费
$205 (晚餐)
等级1
1
0
2019-08-15 518 浏览
伏到爆 我同你讲 openrice 要我写200字先可以负评 我就写足200字比你 我未试过咁失望的一餐其实一入黎见到一个人都无就知道唔对路 明明系晚饭时间 但一个人都无 好奇怪 本来见到6折几抵 以前又食过几高质 谂住ok 点知 见到个所谓的自助餐 得几样嘢食 话咪有小食 意大利面 意大利饭 串烧 汤 甜品 讲到好似好多嘢拣 其实咪每样得一款罗 颓到爆因为实在系太颓 所以我都系单点 叫美国安格斯西冷牛扒 200g 加饭, 明太子鲜虾意粉,紫芋薯饼。 最好吃竟然是小食~紫芋薯饼!! 咩料!! 牛扒系茶餐厅水平 饭仲要加钱 痴线明太子鲜虾意粉 虾无味 意粉ok 哈哈哈哈 我笑自己太蠢 信openrice!
更多
伏到爆 我同你讲 openrice 要我写200字先可以负评 我就写足200字比你 我未试过咁失望的一餐

其实一入黎见到一个人都无就知道唔对路 明明系晚饭时间 但一个人都无 好奇怪

本来见到6折几抵 以前又食过几高质 谂住ok 点知 见到个所谓的自助餐 得几样嘢食 话咪有小食 意大利面 意大利饭 串烧 汤 甜品 讲到好似好多嘢拣 其实咪每样得一款罗 颓到爆

因为实在系太颓 所以我都系单点 叫美国安格斯西冷牛扒 200g 加饭, 明太子鲜虾意粉,紫芋薯饼。 最好吃竟然是小食~紫芋薯饼!! 咩料!!

牛扒系茶餐厅水平 饭仲要加钱 痴线
明太子鲜虾意粉 虾无味 意粉ok

哈哈哈哈 我笑自己太蠢 信openrice!




自助餐
$100
157 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-08-15
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
用餐优惠
优惠券
等级2
17
0
2019-08-01 526 浏览
“街坊cafe 🕺🏻”🌟🌟🌟/5本身系冲着特式fusion菜而去🙈点知冇哂河粉系列 得番虾子面🤯🔻海鲜龙虾汁蟹籽虾子面 🦞($108 x 50% off)虾子面食落爽口 配埋蟹籽更有口感😛海鲜都算多 用料大方👍🏻👍🏻不过龙虾汁浸味怪怪地 有好大浸硷水味🤢好似上次食吉边龙虾汤都有依浸味🤢可能系我唔识欣赏啦😵🤯🔻墨鱼汁海鲜炖饭 🦑($88 x 50%off)墨鱼汁超浓味😍😍🤤成兜黑妈妈🖤炖饭煮得软熟 好怕食到生米炖饭😖不过份量偏少 男仔唔会够饱🙈🔻朱古力乌龙茶 ($42 x 50%off)上面有洒满可可粉既cream系正既🤤不过朱古力沟乌龙茶系冲左杯好稀既朱古力出来🤯无论茶味定朱味都唔出🤯🤯有人话好饮过普洱既朱古力普洱🤔我觉得佢差人地太多喎🤯🤯💁🏻‍♀️Openrice订座有主餐牌半价优惠🤑冇半价 真系食完会抌心口😵😵
更多
“街坊cafe 🕺🏻”🌟🌟🌟/5
本身系冲着特式fusion菜而去🙈
点知冇哂河粉系列 得番虾子面🤯
🔻海鲜龙虾汁蟹籽虾子面 🦞($108 x 50% off)
虾子面食落爽口 配埋蟹籽更有口感😛
海鲜都算多 用料大方👍🏻👍🏻
不过龙虾汁浸味怪怪地 有好大浸硷水味🤢
好似上次食吉边龙虾汤都有依浸味🤢
可能系我唔识欣赏啦😵🤯
🔻墨鱼汁海鲜炖饭 🦑($88 x 50%off)
墨鱼汁超浓味😍😍🤤成兜黑妈妈🖤
炖饭煮得软熟 好怕食到生米炖饭😖
不过份量偏少 男仔唔会够饱🙈
🔻朱古力乌龙茶 ($42 x 50%off)
上面有洒满可可粉既cream系正既🤤
不过朱古力沟乌龙茶系冲左杯好稀既朱古力出来🤯
无论茶味定朱味都唔出🤯🤯
有人话好饮过普洱既朱古力普洱🤔
我觉得佢差人地太多喎🤯🤯
💁🏻‍♀️Openrice订座有主餐牌半价优惠🤑
冇半价 真系食完会抌心口😵😵
16 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
2
0
今日中午想食下西式野,见倒Openrice 呢间餐厅有订位5折就想去试下,去到餐牌选择不多,不然就会是正价。但冇所谓,照拣啦,拣了两个主食,侍应说要一人最低消费60蚊(连加一),佢话我地差少少,唯有将其中一个主食upgrade成套餐(埋单时,要成145蚊,我同友人倾过,觉得系佢既消售手法唔好,因为我後来计算过其实系够一人60蚊既)黎到个汤系冻既,野食就一般般啦总言之,性价比一般,折扣有等於冇,搵笨。
更多
今日中午想食下西式野,见倒Openrice 呢间餐厅有订位5折就想去试下,去到餐牌选择不多,不然就会是正价。
但冇所谓,照拣啦,拣了两个主食,侍应说要一人最低消费60蚊(连加一),佢话我地差少少,唯有将其中一个主食upgrade成套餐(埋单时,要成145蚊,我同友人倾过,觉得系佢既消售手法唔好,因为我後来计算过其实系够一人60蚊既)

黎到个汤系冻既,野食就一般般啦

总言之,性价比一般,折扣有等於冇,搵笨。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
103
0
2019-07-26 392 浏览
虽然之前曾经来过,觉得不错,但这次用餐的经验却令我失望首先,折扣优惠并不清晰。openrice里订座优惠有六折,但到场才知道原来有很多不能用,比如扒类。 我们一开始叫的是 明太子鲜虾牛油果意粉,不过送过来的却是 大虾龙虾汁意粉。 虽然送错了,不过我们也算了。 可是,这个意粉真的一般般,还有点咸。不过有六折也就算了。我们也有叫一个汤,不过那个汤和意粉的汁一样味道的,而且更咸。我们还有叫一个 铁板照烧汁鸡扒,不过也是感觉一般般。
更多
虽然之前曾经来过,觉得不错,但这次用餐的经验却令我失望


首先,折扣优惠并不清晰。openrice里订座优惠有六折,但到场才知道原来有很多不能用,比如扒类。

我们一开始叫的是 明太子鲜虾牛油果意粉,不过送过来的却是 大虾龙虾汁意粉。 虽然送错了,不过我们也算了。

可是,这个意粉真的一般般,还有点咸。不过有六折也就算了。
我们也有叫一个汤,不过那个汤和意粉的汁一样味道的
,而且更咸。


我们还有叫一个 铁板照烧汁鸡扒,不过也是感觉一般般。


6 浏览
0 赞好
0 留言

3 浏览
0 赞好
0 留言

3 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
16
0
2019-07-25 225 浏览
有朋友生日就拣啲特色的野食食下,朋友系ig见到宜家食扒餐+$28有小食甜品90分钟放题,就试下。当日大概八点入去,成间舖都差唔多坐满人。我地点左三个扒餐。当然一分钱 一分货,贵价西冷同肉眼牛扒最好食而$28蚊放题就唔系太多款拣,每人每次只可叫一款,小食鸡亦一般水牛城就出色啲,蒜容牛油就可以唔洗叫,而芝士西兰花同牛舌几好食甜品就较为有惊喜👍🏻,用鸡蛋仔同西多士做主题,打卡呃like一流,不过就西多士可以唔冼叫,太油唔好食,鸡蛋仔就好啲,不过食一个甜品都抵返(原价$68/1个)但其实都是鸡蛋仔加雪糕。
更多
有朋友生日就拣啲特色的野食食下,朋友系ig见到宜家食扒餐+$28有小食甜品90分钟放题,就试下。当日大概八点入去,成间舖都差唔多坐满人。我地点左三个扒餐。当然一分钱 一分货,贵价西冷同肉眼牛扒最好食
7 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言

而$28蚊放题就唔系太多款拣,每人每次只可叫一款,小食鸡亦一般水牛城就出色啲,蒜容牛油就可以唔洗叫,而芝士西兰花同牛舌几好食
1 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言

甜品就较为有惊喜👍🏻,用鸡蛋仔同西多士做主题,打卡呃like一流,不过就西多士可以唔冼叫,太油唔好食,鸡蛋仔就好啲,不过食一个甜品都抵返(原价$68/1个)但其实都是鸡蛋仔加雪糕。
2 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-07-21
用餐途径
堂食
人均消费
$170 (晚餐)
庆祝纪念
生日
等级2
28
0
2019-07-19 262 浏览
见评价几高就走去试试,经open rice 话有折扣优惠,但去到反而用唔到,因点左扒⋯⋯无折。拣来拣去点左美国黑毛猪,都不错👍🏼美国牛扒,点了7成熟,肉一般啦,熟度刚好,但试过就唔太想多食,食黑毛猪😂好D先上是日餐汤-磨菇汤,都几浓菇味,配蒸馏咖啡☕️⋯⋯价钱就唔太抵食,唔会特地想再去食
更多
见评价几高就走去试试,经open rice 话有折扣优惠,但去到反而用唔到,因点左扒⋯⋯无折。
拣来拣去
点左美国黑毛猪,都不错👍🏼

美国牛扒,点了7成熟,肉一般啦,熟度刚好,但试过就唔太想多食,食黑毛猪😂好D
先上是日餐汤-磨菇汤,都几浓菇味,

配蒸馏咖啡☕️⋯⋯


价钱就唔太抵食,唔会特地想再去食

是日餐汤-磨菇汤
2 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
蒸馏咖啡
1 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-06-29
用餐途径
堂食
人均消费
$110 (下午茶)
推介美食
是日餐汤-磨菇汤
等级1
1
0
2019-07-01 640 浏览
本身book咗2045时段2位,但临时多咗两位朋友去,所以谂住打电话去改人数但点知打咗8次都冇人听,但可能因为忙冇听所以算,最後唯有系依到book第二个时间食。去到餐厅有个女员工黎咗落单,之後原来佢落错单黎咗啲唔岩嘅食物,然後我地搵反个女员工同佢讲,但佢竟然答我地话张单系咁写,话反我地唔讲清楚又好似唔想同我地换,但我同朋友都好肯定冇讲错因为我地都有指住餐牌黎讲,最後我就同反佢讲系你落咗先会黎错 佢先肯换但就黑哂面咁,之後张枱唔够位叫佢黎收野佢就西口西面最後仲”接”我地,真心反工反到咁不如唔好反,最後我地叫咗个西多士甜品等咗好耐都冇黎我地追单问,佢就话个炉熄咗整唔到。总括黎讲服务差到爆下次一定唔会黎,食物黎讲就一般唔系话好食但都唔难食,所以如果唔系有折嘅话就唔抵食,下次都唔会再去。
更多
本身book咗2045时段2位,但临时多咗两位朋友去,所以谂住打电话去改人数但点知打咗8次都冇人听,但可能因为忙冇听所以算,最後唯有系依到book第二个时间食。去到餐厅有个女员工黎咗落单,之後原来佢落错单黎咗啲唔岩嘅食物,然後我地搵反个女员工同佢讲,但佢竟然答我地话张单系咁写,话反我地唔讲清楚又好似唔想同我地换,但我同朋友都好肯定冇讲错因为我地都有指住餐牌黎讲,最後我就同反佢讲系你落咗先会黎错 佢先肯换但就黑哂面咁,之後张枱唔够位叫佢黎收野佢就西口西面最後仲”接”我地,真心反工反到咁不如唔好反,最後我地叫咗个西多士甜品等咗好耐都冇黎我地追单问,佢就话个炉熄咗整唔到。总括黎讲服务差到爆下次一定唔会黎,食物黎讲就一般唔系话好食但都唔难食,所以如果唔系有折嘅话就唔抵食,下次都唔会再去。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-06-29
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
用餐优惠
优惠券
等级1
1
0
2019-06-26 587 浏览
海鲜龙虾汁意粉既海鲜食得出系冰鲜白烚,完全冇味。嗌鸡翼做小食,得个皮有味,啲肉又冇味。嗌牛脷切到好似牛枊粒咁,虽然味道OK但形状好奇怪,望到都唔想食。最後连杯柠檬茶都淡到好似水咁....
更多
海鲜龙虾汁意粉既海鲜食得出系冰鲜白烚,完全冇味。嗌鸡翼做小食,得个皮有味,啲肉又冇味。
嗌牛脷切到好似牛枊粒咁,虽然味道OK但形状好奇怪,望到都唔想食。
最後连杯柠檬茶都淡到好似水咁....
题外话/补充资料: 以前帮衬过两次都OK,但今次真系好劣。 六折左每人最後都$140!完全唔值依个价。 好彩有六折,如果唔系更加唔抵。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-06-24
用餐途径
堂食
人均消费
$140
等级1
1
0
我系第一次写负评 原本见到经openrice订座单点餐品有6折优惠,而好评都算多就决定来试试⋯坐低才发现所谓既「六折优惠」:1)点龙虾没有优惠2)点甜品没有优惠3)点套餐没有优惠4)点铁板食品没有优惠总括:可以用上优惠既食品数不上十款⋯ 咁都算啦,最後我地2个人叫左:1)蒜香牛油鸡翼$58不如改名叫做油浸鸡翼啦⋯一上枱成碟都系油,仲要超咸🥵 2)松露忌廉鸡肉意大利饭$88呢个算最正常⋯但愈食愈咸,而且忌廉太多太腻 厨师根本冇控制好份量 3)波士顿龙虾蟹籽虾子面$188最最最嬲系食呢个,上枱个样好靓好香,只龙虾成个头咁大架,但只有手指尾咁多肉食到罗!厨师仲要唔挑肠既,龙虾肉完全唔实,一食就知系便宜货千奇不要中伏叫呢个!环境:同意其他评价,真系几多蚊子喺度飞来飞去越坐越痕🙄服务:真心唔明佢凭咩收加一,水要自己出去斟,服务员态度唔友善 食物:1/10分 见上🙄其他:其实你做得六折优惠都系想吸引多啲人食你嘅食物姐,但大部分食物都无得用优惠,做生意唔系咁做既 下下都计到尽 到头来最蚀既系你自己 一个字:以後都唔会来食🤬!!!
更多
我系第一次写负评
原本见到经openrice订座单点餐品有6折优惠,而好评都算多就决定来试试⋯

坐低才发现所谓既「六折优惠」:
1)点龙虾没有优惠
2)点甜品没有优惠
3)点套餐没有优惠
4)点铁板食品没有优惠
总括:可以用上优惠既食品数不上十款⋯

咁都算啦,最後我地2个人叫左:
1)蒜香牛油鸡翼$58
不如改名叫做油浸鸡翼啦⋯一上枱成碟都系油,仲要超咸🥵

2)松露忌廉鸡肉意大利饭$88
呢个算最正常⋯但愈食愈咸,而且忌廉太多太腻 厨师根本冇控制好份量

3)波士顿龙虾蟹籽虾子面$188
最最最嬲系食呢个,上枱个样好靓好香,只龙虾成个头咁大架,但只有手指尾咁多肉食到罗!厨师仲要唔挑肠既,龙虾肉完全唔实,一食就知系便宜货
千奇不要中伏叫呢个!

环境:同意其他评价,真系几多蚊子喺度飞来飞去越坐越痕🙄

服务:真心唔明佢凭咩收加一,水要自己出去斟,服务员态度唔友善

食物:1/10分 见上🙄

其他:其实你做得六折优惠都系想吸引多啲人食你嘅食物姐,但大部分食物都无得用优惠,做生意唔系咁做既
下下都计到尽 到头来最蚀既系你自己

一个字:
以後都唔会来食🤬!!!
11 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2019-06-23
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
用餐优惠
优惠券
等级1
3
0
2019-06-22 350 浏览
系ig见到佢广告post虽然系呢到都见到d劣评但男友见到有咁多嘢食就一於去试下点知真系伏到唔知点形容!位子几逼俾只碟我又污糟鸡翼未熟主菜意粉酸既(坏左)真系从来未食过所以换左要加多$50既牛扒男友话稳阵d点知小食既一口牛都好食过佢好难食理解唔到点解要加钱食块咁难食既牛扒?龙虾海鲜嗰d都废事讲蚬霉霉烂烂想嗌甜品嗰时又冇哂得个餐预定既西多士男友其实都系一个乜都食得落肚既人但连佢都话难食都觉得好唔值食完好扫兴仲要四百几蚊食埋啲霉霉烂烂,又酸臭左既嘢!
更多
系ig见到佢广告post
虽然系呢到都见到d劣评
但男友见到有咁多嘢食
就一於去试下

点知真系伏到唔知点形容!

位子几逼
俾只碟我又污糟
鸡翼未熟
主菜意粉酸既(坏左)
真系从来未食过
所以换左要加多$50既牛扒
男友话稳阵d
点知小食既一口牛都好食过佢
好难食
理解唔到点解要加钱食块咁难食既牛扒?
龙虾海鲜嗰d都废事讲
蚬霉霉烂烂
想嗌甜品嗰时又冇哂
得个餐预定既西多士

男友其实都系一个乜都食得落肚既人
但连佢都话难食
都觉得好唔值
食完好扫兴

仲要四百几蚊
食埋啲霉霉烂烂,又酸臭左既嘢!
46 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-06-21
用餐途径
堂食
人均消费
$230 (晚餐)