2016-02-24 1674 浏览
新年后, 结婚的朋友约出黎食饭派利是, so sweet大家就约起佢公司就近的饭堂晚上八点都好多人等位, 劲揪拎左飞仔, 叔叔话大约20分钟, 咁起附近行左一圈番黎都仲要等多4张等到8.40pm先入座搬左过黎地庳后都食过3-4次, 大排档就紧系食下小炒啦先点左枝哈尔滨啤酒, 侍应递上"饮胜"酒碗, 好似拍紧古装戏啤酒系劲冰冻, good~3个女仔, 每人拣左一个𩠌, 一个要蚝饼, 我就点左个菜煲, 另一个就要黄金虾球d𩠌等左一阵好快就到蚝饼, 劲少蚝仔, 又松散, 好似唔够蛋液咁大家都好失望, 以前我食过时唔系咁样我食左几旧, 先食到1-2只蚝仔咋, 阴功最后呢碟食净1/3, 唔掂好彩其余2个都ok黄金虾球, 有另一个连埋虾壳, 平少少,不过我地懒得碌壳大约有7-8粒, 都几大只, 面头系炸粉, 唔会好厚身, 仲系脆既再用大量咸旦王炒至金黄色, 好正朋友仲叫左饭同粥一齐食南乳斋菜煲, 比想像中大好够味道! 入面既菜都有好几款, 加埋劲入味既粉丝3个女人都食到好饱话哂都系"室内大排档", 系会坐得迫少少同胶椅会有点唔舒服, 所以大部份客系食完就走人
新年后, 结婚的朋友约出黎食饭派利是, so sweet
大家就约起佢公司就近的饭堂
晚上八点都好多人等位, 劲揪
等到8.40pm先入座
搬左过黎地庳后都食过3-4次, 大排档就紧系食下小炒啦
d𩠌等左一阵好快就到
蚝饼, 劲少蚝仔, 又松散, 好似唔够蛋液咁
大家都好失望, 以前我食过时唔系咁样
我食左几旧, 先食到1-2只蚝仔咋, 阴功
最后呢碟食净1/3, 唔掂好彩其余2个都ok
黄金虾球, 有另一个连埋虾壳, 平少少,不过我地懒得碌壳
再用大量咸旦王炒至金黄色, 好正
朋友仲叫左饭同粥一齐食
南乳斋菜煲, 比想像中大
好够味道! 入面既菜都有好几款, 加埋劲入味既粉丝
3个女人都食到好饱
所以大部份客系食完就走人
题外话/补充资料: 早少少黎等位, 要人齐先入得座架!
2016-02-12
等候时间
40 分钟 (堂食)