2025-04-25 184 浏览
Oyster steamed egg 🍳 生蠔茶碗蒸 $88而家日本生蠔好當做,呢款生蠔茶碗蒸性價比好高,裏面有大概三至四隻脹卜卜嘅生蠔🦪、香噴噴嘅芹菜、冬菇🍄‍🟫,蒸蛋嘅口感勁滑捋捋,雞蛋味好香濃,幾正呀Deep fried Kagoshima oysters 炸日本廣島生蠔🦪 $80一碟有兩隻嘅炸日本廣島生蠔真係即叫即炸,夠晒熱辣辣🔥,炸生蠔嘅外皮口感香脆,但食落去嘅感覺唔會太油膩,點埋日式燒汁或者酸酸甜甜嘅千島醬汁,都係唔錯嘅配搭,夠match !Marinated finefly squid 醬油醃螢光魷魚🦑 $68時令嘅螢光魷魚食落去好爽口,外面有好重嘅爽脆感,整體味道帶鹹,但帶有淡淡檸檬香🍋,相當fresh ,真係好啱用黎配酒

Deep fried Kagoshima oysters
炸日本廣島生蠔🦪 $80