2021-09-16 60 浏览
叫左一打生蠔同一板海膽😍 🔸Tia Maraa Pearl🦪細Size的生蠔,但好飽滿爽脆,微微礦物味 🔸Speciales Lambert No.1🦪肉質肥美結實🔸Gillardeau No.2 🦪三隻之中最大隻既,質感脆口啲,蠔味濃郁!🔸加拿大海膽 店員提醒要由三粒檸檬順時針開始食,味道由淡至濃。海膽方面,提供左紫菜俾你夾住食,唔算係好creamy的感覺,不過好鮮甜,一人一半滿足到癲😆🔸清酒蒜蓉煮活蜆湯超香清酒味,但係放心唔會食到醉醺醺🤣啲蜆雖然細細粒,不過完全冇食到沙,而且份量好多!個湯都好清甜!🔸鵝肝忌廉蘑菇意粉🍝有少少嚇親既😳無諗過咁大塊同咁厚既鵝肝😂意粉都充滿油脂既香味,忌廉汁的分量都控制得好好唔會話得到好膩,加埋蘑菇同埋洋蔥食,口感豐富。睇到牆上面嘅地圖真係好想去旅行,仲記得之前去旅行見過一幅一樣既,而家冇得去旅行唯有食好啲對自己好啲啦😎
叫左一打生蠔同一板海膽😍

🔸Tia Maraa Pearl🦪
細Size的生蠔,但好飽滿爽脆,微微礦物味
🔸Speciales Lambert No.1🦪
肉質肥美結實
🔸Gillardeau No.2 🦪
三隻之中最大隻既,質感脆口啲,蠔味濃郁!
🔸加拿大海膽

🔸清酒蒜蓉煮活蜆湯