2021-06-28 22 浏览
《喜鍋》同朋友喺旺角行街,行到餓餓地就嚟到呢間都幾多好評既火鍋店打邊爐🤩 餐廳雖然比較舊同地方唔算大,但防疫措施係做得好足,會俾袋你裝口罩,仲可以裝埋手機!好貼心!濕紙巾呢啲係基本~🍲藥膳醉雞鍋(半隻,$𝟷𝟺𝟾)佢有成𝟷𝟾種湯底俾大家選擇😳 我地都諗咁好一陣先決定到叫呢款湯底!最近大家都好注重健康,藥膳變到好ʜɪᴛ好搶手~個湯都好足料,有紅棗、桂圓、杞子黨參,當歸等~半份雞份量都唔少,用左花雕同杞子去泡,雞肉滾熟後好嫩同入味,很不錯👍🦑蟹籽墨魚油炸鬼($𝟻𝟾)個人覺得係必點😂雖然係極度邪惡🙈油炸鬼上面有唔少墨魚肉同蟹籽😍墨魚食落好彈口,蟹籽爽爽的,油炸鬼好香口,夾埋一齊食口感好豐富!🤤🥟爺孫餃($𝟺𝟾)爺孫戀就聽過😂 爺孫餃真係第一次見,就點嚟試下~原來爺即係椰菜,孫即係酸菜😂餃子外皮好似雲吞皮咁,好薄好滑~美中不足係入面有啲花椒⋯ 好彩唔算好多~🍜 讚岐烏冬($𝟷𝟾)普通烏冬質素,點醬料食很惹味~
《喜鍋》

🍲藥膳醉雞鍋(半隻,$𝟷𝟺𝟾)
最近大家都好注重健康,藥膳變到好ʜɪᴛ好搶手~
個湯都好足料,有紅棗、桂圓、杞子黨參,當歸等~

🦑蟹籽墨魚油炸鬼($𝟻𝟾)
個人覺得係必點😂
雖然係極度邪惡🙈
油炸鬼上面有唔少墨魚肉同蟹籽😍

🥟爺孫餃($𝟺𝟾)
爺孫戀就聽過😂 爺孫餃真係第一次見,就點嚟試下~
原來爺即係椰菜,孫即係酸菜😂
餃子外皮好似雲吞皮咁,
好薄好滑~
美中不足係入面有啲花椒⋯ 好彩唔算好多~

🍜 讚岐烏冬($𝟷𝟾)
普通烏冬質素,點醬料食很惹味~