2023-05-06
何蘭正@holjeng_ 食飯 真心好味想推介 呢間食物質素真心高 仲要係中環地段價錢唔算貴😙一坐低問左侍應哥哥有咩好推介 佢就介紹左呢幾款受歡迎菜式 (唔好見d 侍應哥哥紋身以為好惡 佢地好溫柔 服務都好好嫁)😙- 🍽頭盤 松葉法式蟹肉薯蓉配花雕汁(第2張)每啖都係真蟹肉好滿足 薯蓉都整得好幼滑 加左花雕汁令個薯蓉味道無咁單一 同埋分量都唔少 頭盤已經好有誠意💛- 👨🍳大廚推介 24小時慢煮溫泉蛋伊比利亞叉燒飯(第3張)本身以為係普通叉燒豬油撈飯🤨點知食第一舊叉燒已經覺得同出面既唔同 肥瘦均勻 肉質地鬆軟唔硬 真心好味 同埋用左日本珍珠米 每粒飯都均勻沾滿本身既汁 唔會硬又唔會乾身 雖然用左豬油撈飯 但有溫泉蛋 可以中和返 唔會咁油膩- 👨🍳廚師精選*日日都唔同(第4張)川味烤紅毛豬肋骨 沙薑煎美國雞胸 配蒸石磨陳村粉豬肋骨好入味 因為佢係烤 面層會有少少特登烤焦左令口感會脆口d 而沙薑雞胸每舊都查得好均勻 唔會一達達沙薑醬料 加上自己平時唔中意食勁鞋既雞胸 但呢到既雞胸煮到好滑 而且好林好入味 下次再去會再叫呢款😌另外叫左杯Palm Sugar Coffee🍹Vanilla 棕
- 🍽頭盤 松葉法式蟹肉薯蓉配花雕汁(第2張)
本身以為係普通叉燒豬油撈飯🤨
- 👨🍳廚師精選*日日都唔同(第4張)
川味烤紅毛豬肋骨 沙薑煎美國雞胸 配蒸石磨陳村粉
另外叫左杯Palm Sugar Coffee🍹
Vanilla 棕樹糖冰咖啡
呢杯主要特別在 將咖啡變做冰🧊再慢慢倒入熱牛奶 變成一杯Palm Sugar Coffee 本身自己唔太飲咖啡 但呢杯加左牛奶入口變得好滑好香 仲可以refill 牛奶🥛
何蘭正係位於中環 好似係重開返無耐 間餐廳decor都好特別 有個霓虹燈招牌可以打卡(我唔記得打😭)好岩約三五知已黎食飯打卡📸咁岩我去果日見到有幾位客人幫緊一眾小狗打卡🐾勁可愛😍
呢間真心覺得食物有誠意 性價比高 自己下次都會再去食 試其他唔同菜式💛