2008-11-06
成日係or上search好味嘅餐廳,一早對applegreen無比響往,恰巧禮拜一晚小黑到埠,於是兩個人決定去試下蘋果綠是晚7點半,未book位,直接walk in, 果waitress話要等一個半鐘先有位,原本以為係自己唔好彩,岩岩轉左身,諗住去和花亭,就聽另外一位waitress話仲有兩個位 Lucky~因為得兩人,叫左一個Cabonara, 一個Tuna Tataki, 一個chicken Fajita, Cabonara與Tuna Tataki同之前食評describe嘅差唔多Cabonara有小小漏,d麵好有咬口,真係好好味Tuna Tataki d菜好新鮮,tuna出面暖暖,幾好食chicken Fajita就麻麻地了,可能係因為我唔中意青椒同d乜乜椒,不過几塊餅都算ok,包埋d雞肉,味道acceptable喇最值得highlight嘅係是晚甜品,Banana Turnover,外皮極鬆脆極薄,入面係朱古力漿,香蕉,花生粒,口感相當滑,但又不膩,暖暖地,不燙,味道很香,但不會過甜,如果唔係之前食左兩份entrée,我諗我仲可以ko一份Banana Turnover~環境雖然

Lucky~

Cabonara有小小漏,d麵好有咬口,真係好好味

環境雖然嘈左d,但亦都算可以忍受,得閒一定要去試下其他幾樣甜品!