2018-08-05 938 浏览
呢间餐厅非常之隐蔽,唔识去嘅话肯定会摸门钉。我同友人 L 兜兜转转行咗好耐先揾到佢个正门。门面望落似 Art Gallery 多个食嘢嘅地方。但一落到地库层就即刻唔同晒。室内空间劲阔落唔系讲笑。餐厅主打艺术美感度满分嘅自创菜式,所以价钱方面会贵少少。猫耳粉黑啤烩牛面烧番茄 ❤️ ($118)评分:7.5/10.其实我又唔系真系好钟意食酸味意粉 (?) 不过佢地呢款茄酱猫耳粉又整得几容易入口。牛面同烧番茄食落都觉得新鲜,同埋冇乜太多调味料。成个意粉俾我好 fresh 嘅感觉。炒虾 鹰嘴豆沙律酸种面包 ❤️ ($95)评分:8/10.友人L 表示非常期待第一次食 hummus 😁 个 chickpeas 豆蓉的确系成份沙律嘅亮点 🤤 打得好幼细同香滑,豆味明显。仲有其他好 organic 嘅食材,例如自家制嘅 sourdough 面包,夹埋沙律菜、hummus 同虾仁食丰富得嚟同时亦好 健康。一啲都唔 Heavy.白兔糖奶冻 ❤️ ($84)评分:7.5/10.呢款甜品系佢地嘅招牌菜。甜品设计得好细致,卖相亦都的确同艺术品无异。有好似布丁咁嘅士多啤梨雪葩。同埋食落好清嘅蝶豆花果冻啫喱。奶冻嘅部分

猫耳粉黑啤烩牛面烧番茄 ❤️ ($118)
评分:7.5/10.
猫耳粉黑啤烩牛面烧番茄

炒虾 鹰嘴豆沙律酸种面包 ❤️ ($95)
评分:8/10.
炒虾 鹰嘴豆沙律酸种面包

白兔糖奶冻 ❤️ ($84)
评分:7.5/10.
呢款甜品系佢地嘅招牌菜。甜品设计得好细致,卖相亦都的确同艺术品无异。有好似布丁咁嘅士多啤梨雪葩。同埋食落好清嘅蝶豆花果冻啫喱。奶冻嘅部分系咪真系白兔糖整就不得而知嘞~ 但卖呢个价钱嚟讲份量就比较少,唔系话咁抵食。
白兔糖奶冻

猫耳粉黑啤烩牛面烧番茄