2008-04-26 14 浏览
星期二baby blue豪一豪佢頭盤*3焗田螺:3隻即焗, 連底下薯蓉都焗得香脆芝士牛油藍貝+白酒藍貝:點都要試下個招牌菜, dinner set一碗有五/六隻, waitress 提我地是日藍貝來自美國, 味道會唔同,白酒藍貝食落海水味重,食唔慣可以試芝士牛油汁,但兩款唔同整法既藍貝都好新鮮餐湯*2龍蝦湯: waitress再一次提我地呢個湯會好濃,結果真係好濃,偏苦雜菌忌廉湯:不欺場,頗杰身,磨碎的雜菌材料足主菜*3鵝肝: 知道雖然$200/位唔會有咁靚既鵝肝食,但呢件d肋多左d囉,本人覺得唔太好肉眼扒:冇問我地要幾成熟,但塊扒都算幾厚身,味道不過不失鱸魚扒:好滑,夠味道,下面薯蓉墊底,主菜中最好食墨魚汁飯:好普通,但很易膩,所以份量算不少甜品*2ramisu: so-so心太軟:皮脆,好多朱古力流出黎餐飲*2咖啡+熱檸茶:沒特別,茶餐廳水準餐廳好多卡位,情調幾好,食到十點鐘左右會熄燈,但我覺得散叫份量都幾大,可以重點試藍貝,下次會九點半後黎同埋試下散叫,因為平日有半價~唔係唔好食,但除左藍貝有驚喜外,總括黎講覺得有d名過其實
星期二baby blue豪一豪佢

頭盤*3

焗田螺:3隻即焗, 連底下薯蓉都焗得香脆

餐湯*2

雜菌忌廉湯:不欺場,頗杰身,磨碎的雜菌材料足

主菜*3

肉眼扒:冇問我地要幾成熟,但塊扒都算幾厚身,味道不過不失

鱸魚扒:好滑,夠味道,下面薯蓉墊底,主菜中最好食

墨魚汁飯:好普通,但很易膩,所以份量算不少

甜品*2

ramisu: so-so

心太軟:皮脆,好多朱古力流出黎

餐飲*2

咖啡+熱檸茶:沒特別,茶餐廳水準

唔係唔好食,但除左藍貝有驚喜外,總括黎講覺得有d名過其實