2022-01-29 15 浏览
生活過得真的很苦,偶爾都要吃甜品🍮調劑生活。路過佐敦,眼見一間裝修寺廟無印風的甜品店,滿滿的日本風,順便可以解我思鄉之苦🤪睇咗餐廳出邊嘅餐牌同埋介紹,原來主理人係藍帶,價錢都係市價,咁就一定要試吓啦👍🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍀榛子焙茶疏乎厘$138👍賣相一流,比佢驚豔到!有三大件疏乎厘,疊得高高,有濃郁嘅榛子cream淋上面,仲有朱古力🍫碎係面頭,不規則得來好有動感,旁邊放又粒粒奶凍。不得不讚擺盤用心!至於味道方面亦不令人失望,疏乎厘超級fluffy ,好有彈性,入口即溶,蛋香滿滿!🍀朱古力慕絲蛋糕$68由於檸檬撻賣晒,轉試吓呢個!有餅乾、朱古力、咖啡慕絲層,朱古力味超級濃郁,佢層次好豐富嘅,每層都食到不一樣嘅質感,心機之作!🍀椰汁杏仁霜👍👍認識我嘅人都知道我好鍾意打卡,但係今次選擇左熱嘅杏仁霜,雖然冇其他飲品咁打卡,但係絕對係用實力取勝!不單口感順滑,而且椰汁以及杏仁味都是極度!濃郁!估唔到兩樣嘢咁夾!係我今餐最滿意嘅部份!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍀榛子焙茶疏乎厘$138👍

🍀朱古力慕絲蛋糕$68

🍀椰汁杏仁霜👍👍

估唔到兩樣嘢咁夾!係我今餐最滿意嘅部份!