今日經過朗豪坊,見到又有新野出啦,我作為薰衣草控,點可以唔試。今次 Icremeria 推出薰衣草伯爵茶雪糕,真係幾吸引。平時已經好鍾意飲Earl Grey伯爵茶,今次出埋雪糕,有一set下午茶輕食,岩岩好啊。薰衣草x伯爵茶,呢個配搭幾新穎雪糕淡淡的薰衣草香夾著濃濃的茶香,香綿軟滑,每一啖在咀里溶化,口感好清新,而且不甜👍還有焦糖杏仁脆餅 ,甜甜的蜜糖味,好鬆脆,沾雪糕黎食,另一種口味。伯爵茶蛋糕🍰第一次食,淡淡的茶香,鬆軟的夾層蛋糕,不甜不膩。配埋一set 伯爵茶☕️ ,非常精緻的白色茶壺,茶味好香再加淡淡的薫衣草味,感覺好 relax ☺️好舒服的環境,可以在鬧市商場裏的一角,靜靜享受着這恬靜的下午茶☕️

薰衣草x伯爵茶,呢個配搭幾新穎

2019-08-07
下午茶