2020-01-22 270 浏览
出到嚟旺角行街,行到攰攰地就喺朗豪坊食晚餐,今次都系拣咗食西餐,我大虾意粉真系好好食,又放得好精致,甜品一定唔少得因为系主打,但因为已经食得太饱嘅关系,点左个简单嘅雪糕,但系越简单越考功夫。浓浓嘅牛奶味Creamy嘅雪糕完全没有令我失望下次一定要食啲特色雪糕。
2020-01-19 104 浏览
依家系香港人气雪糕店,好多地方都有分店,不过一直就冇过嚟试过~今次同朋友夜晚食完饭,想坐底食甜品倾吓计~我就叫咗一杯双色雪糕($42),分别系绿茶同埋牛奶~绿茶清香,奶味亦好香浓,质感非常幼滑~底下仲放咗脆脆,食起上嚟口感变得丰富~唯一既缺点系比较易溶,唔可以食得太慢👅好食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️💰抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🖼环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🙇🏻‍♀️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️(最高为五粒星)
绿茶牛奶双色雪糕

👅好食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
💰抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🖼环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🙇🏻‍♀️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️
(最高为五粒星)
2020-01-12
$42 (宵夜)
绿茶牛奶双色雪糕
2020-01-09 141 浏览
最近同家姐去朗豪坊行街🛍见到 i CREMERiA Café 推出左圣诞限定甜品🎄我当然要试下佢全新 Fresh Crepe 系列😍所以拣左 Rose Lychee 同 Berry Chocolate😬Rose Lychee 嘅材料有特制饼皮、黑莓、红莓、荔枝、原味忌廉、吉士酱、杂莓酱、白朱古力脆脆、玫瑰酱、乾玫瑰花🌹加起来唔会好甜☺️食紧嘅时候仲闻到好香玫瑰味😋感觉清新💨而 Berry Chocolate 以朱古力饼皮包裹住草莓🍓原味忌廉、朱古力忌廉、朱古力脆脆、朱古力酱🍫杂莓酱、焦糖草莓、可可粒🤤面头仲有粒大大嘅焦糖士多啤梨👍🏻整体朱古力味道好浓😆 忌廉好滑😙两款都系用上黑金色包装🤩感觉好高级🤭整体视觉和味觉都💯真系好想快啲试埋嗰三款口味
2019-12-28 183 浏览
生日嗰阵男朋友带我黎咗呢间甜品店影相好靓一出黎未食就系咁影,影到雪糕融咗先开始食张张影出黎唔tune都觉得好掂不过食落就冇咩特别,比较普通,奇异果好酸不过有得影相都系开心嘅,男朋友唔钟意食甜品都陪我食,所以系开心嘅
生日嗰阵男朋友带我黎咗呢间甜品

影相好靓
一出黎未食就系咁影,影到雪糕融咗先开始食
张张影出黎唔tune都觉得好掂
不过食落就冇咩特别,比较普通,奇异果好酸

2019-12-26 151 浏览
圣诞节🎄放假当然系同男神💜过啦趁住呢日放假 我地就去左行街街拍下拖行过旺角朗豪坊商场见到i Cremeria 推出左新既Fresh Crepe Collection🤩於是我地就决定试下佢既🌟焦糖吉士芝士Crème Brulee Cheese🌟可丽饼外皮系以原味杏仁饼皮制成烟韧得黎好有口感入面包住香滑既芝士忌廉配上特制慢煮既红莓酱上面再铺上一层用火炝烧至金黄色既焦糖吉士🥰🥰焦糖脆片香脆可口而吉士就充满住奶香既味道味道就更为浓郁tim每一啖都有多重口感😋😋平时食可丽饼最担心既系撕开外面包装纸既时候好惊整烂可丽饼既外皮不过店家系呢个包装设计上做得非常之好佢既包装纸上有虚线指引令到我吾需要再去担心呢个问题😆真系好贴心👍🏻👍🏻
圣诞节🎄放假

真系好贴心👍🏻👍🏻

焦糖吉士芝士Crème Brulee Cheese
焦糖吉士芝士Crème Brulee Cheese
2019-12-14 213 浏览
系朗豪坊中心有间日式雪糕店,每次经过见到店面同雪糕都好靓,呢次终於去左试下!店舖有卖芭菲,亦都有卖tea set,仲有一啲熟食。我地两个人都叫左tea set,一个系有宇治抹茶蛋卷tea set,一个系限定的薰衣草tea set,两个都送一杯饮品。两个tea set都好靓!宇治抹茶个蛋卷好松软,好浓抹茶味。个雪糕拣左抹茶mix,十分creamy。薰衣草呢个tea set,蛋糕同雪糕都系薰衣草味,一食入口薰衣草花香扑鼻而来,好幸福!

店舖有卖芭菲,亦都有卖tea set,仲有一啲熟食。

2019-08-18
2019-12-10 171 浏览
呢间甜品店座落在呢个兵家必争之地,人流咁多,每次经过都见到坐无虚席,之前仲有黄金雪榚咁有gimmick,当然吸引好多人啦。成日经过呢度,今日终於有得试,虽然价钱略高,但有时食野系要睇环境睇mood,呢到系绝对值得呢个价钱! 薰衣草伯爵茶午後轻食咁大份当然要2个人share,薰衣草伯爵茶雪榚好浓味,入口一开始系浓浓嘅伯爵茶香,渐渐薰衣草味就开始出,每食一啖都有咁多层次感,好味!薰衣草伯爵茶蛋糕有好多层海绵蛋糕,海绵系坚实的,湿度高,入口绵柔细致顺口,一啖又一啖咁就食晒。最後仲有一旧香桃,建议一开始先食佢,让佢的清甜不被其他甜品盖过。 加上一杯cappuccino就是一个perfect afternoon!

薰衣草伯爵茶午後轻食

🎄充满浓浓气氛嘅圣诞节梗系要去i CREMERiA食返个甜品🎄同哥哥去咗朗豪坊i CREMERiA Cafe品嚐全新推出既Fresh Crepe Collection🥰我最锺意就系Berry Chocolate😍香滑烟韧既朱古力饼皮包裹住新鲜士多啤梨🍓朱古力脆脆,忌廉及朱古力忌廉😋配合特制慢煮红莓酱及朱古力酱😍再加入有机可可碎粒提升朱古力味道,最後加上焦糖士多啤梨🍓净系睇见都流晒口水😛绝对系朱古力迷必食之选🌟哥哥就最锺意食Rose Lychee🌹创作出自家少女系Crepe玫瑰荔枝🌷以原味杏仁饼皮包裹住红莓,黑莓,荔枝,忌廉,吉士,白朱古力脆脆,配合特制慢煮红莓酱,玫瑰酱。再以已乾玫瑰花瓣及乾玫瑰花点缀🌹玫瑰香味配合杂莓果香芬香扑鼻🌸每一啖都系多重口感😍实在一试难忘🥰我都忍唔住偷偷地食咗个几啖😝Fresh Crepe Collection一共有四种不同口味💗下次同妹妹再黎食埋Bitter Chocolate Banana 同 Crème Cheese Brûlée先得😘

2019-12-06
  • Rose Lychee
2019-12-07 108 浏览
香港有很多日式甜品店,我最喜欢抹茶软雪糕🍦。I Cremeria 我觉得奶味比较重,抹茶味比较淡。我们点了:榛子红莓脆脆雪糕: 榛子味突出,加上酸酸的红莓味😋😋白玉馅蜜宇治抹茶芭菲:抹茶跟馅蜜非常配合,白玉烟靭,下面的抹茶果冻也好吃。整体配合得很好😋😋😋

我们点了:

榛子红莓脆脆雪糕: 榛子味突出,加上酸酸的红莓味😋😋

白玉馅蜜芭菲
白玉馅蜜芭菲
2019-12-06 67 浏览
普世欢腾圣诞节🎄纵使再冷都抗拒唔到雪糕同蛋糕既诱惑,i CREMERiA 推出全新 Fresh Crepe 系列 (五种口味) 圣诞冬日限定榛子红莓脆脆雪糕及 10 款士多啤梨圣诞蛋糕系列。🥰夏沫最喜欢就是这件「朱古力海绵卷」,入口细滑软棉,特香浓的朱古力🍫诱惑,真想食完一件又一件😍「圣诞期间限定榛子红莓脆脆雪糕」也是值得一试,软滑微甜的榛子红莓配上日本风乾红莓粒脆脆及朱古力曲奇饼碎,口感丰富。「士多啤梨芝士梳乎厘」细细件,食完都唔会内疚😆减肥?咩黎架?🤪感如软棉棉的梳乎厘,松软的口感加上淡淡轻芝士及蛋香味,令人欲罢不能。热爱朱古力的你,起能错过「士多啤梨朱古力 (Berry Chocolate)」,连饼皮都是朱古力味。包里着新鲜士多啤梨🍓与朱古力脆脆及朱古力忌廉,是完美配搭。再加入有机可可碎粒 (Cacao Nibs) 以提升朱古力味道,绝对是朱古力迷必选!

2019-12-05 49 浏览
i CREMERiA的甜品很精美,每次经过都忍不住看两眼。得知朗豪坊i CREMERiA分店推出了接近十款士多啤梨为主题的圣诞蛋糕,有士多啤梨忌廉泡芙、士多啤梨芝士梳乎厘、士多啤梨海绵卷等,非常吸引呢!店舖位置不多,人来人往,也有户外用餐空间。⭐️士多啤梨泡芙$68泡芙上面有一层士多啤梨糖霜,内馅是鲜忌廉,配上士多啤梨切片,甜丝丝的。⭐️士多啤梨曲奇脆脆杯$78外型很吸引,原味海绵蛋糕,加上新鲜士多啤梨和果酱,最底层是及曲奇crumble,层次分明!
i CREMERiA的甜品很精美,每次经过都忍不住看两眼。

店舖位置不多,人来人往,也有户外用餐空间。

士多啤梨泡芙

⭐️士多啤梨泡芙$68
士多啤梨泡芙

⭐️士多啤梨曲奇脆脆杯$78
士多啤梨曲奇脆脆杯

i CREMERiA朗豪坊分店推出了不少甜品庆祝圣诞。⭐️圣诞期间限定榛子红莓脆脆雪糕$68日本风乾红莓粒配搭曲奇粉末,嚐一口,淡淡的榛子味道碰上微酸的香脆红莓粒,酸甜交杂,雪糕上的曲奇粉末增加口感,可惜溶得快,曲奇粉末散落桌上,吃得有点狼狈。⭐️士多啤梨朱古力$78有很多不同口味的Crepe,我吃的是士多啤梨朱古力,这包装可以拿着吃,非常方便!士多啤梨配朱古力最合适不过!酸香迷人的士多啤梨和香浓的朱古力味道很搭,最出色的是班朱古力戟皮烟烟韧韧,富有弹性,一个根本不够!
i CREMERiA朗豪坊分店推出了不少甜品庆祝圣诞。

⭐️圣诞期间限定榛子红莓脆脆雪糕$68

⭐️士多啤梨朱古力$78

外卖自取
2019-11-30 92 浏览
I CREMERiA又出左新主题既甜品喇!!全部都好有圣诞气氛🎄准备过节🎅🏻今次共有四款全新法式Crepes!试左其中两款草莓朱古力里面有原味、朱古力忌廉夹杂朱古力脆脆,配上酸酸甜甜的草莓同杂苺果酱,两者中和得啱啱好唔会过腻,crepe属於淋身唔多乾,整体感觉湿润玫瑰荔枝杂莓由黑苺、红苺、荔枝配上忌廉、杂苺酱、玫瑰果酱同白朱古力脆脆,再加入玫瑰花睇落去好靓之外食落都好有惊喜,多种配料丰富有口感,味道清新icecream榛子红莓脆脆榛子味雪糕唔多过甜,好香榛果味,配上红苺脆脆酸酸甜甜,不过面头嘅朱古力粉食落会好狼狈,好容易会食到成身都系仲有11款Christmas Cake🌲同Christmas Tea Set!Over 15 新Menu! 朱古力海绵卷非常软熟而且里面的朱古力忌廉好诱惑,食落甜而不肥腻
I CREMERiA又出左新主题既甜品喇!!
全部都好有圣诞气氛🎄准备过节🎅🏻
今次共有四款全新法式Crepes!
试左其中两款

试食活动
朱古力海绵卷
士多啤梨芝士疏乎里
2019-11-27 118 浏览
有一段时间没见死党了,挂念着,一直想在这间高贵的甜品cafe 跟老死吃过Dinner,慢慢Hea下,怀念那些年。餐厅很美,有点像置身空中花园,朗豪坊的楼底超高,晚上外围的灯光投射到玻璃的幕墙,有一种浪漫醉人的感觉,弥漫着轻松又慢活的气氛。我们各自都都点了日式和牛意大利面,跟配沙律和冻柠茶,手工意大利面,有很浓的麦香,挂汁非常好,吃时口感很烟韧,汁酱浓香,但不过份creamy,和牛很有牛味又多汁,加埋洋葱,枝豆,磨菇,牛蒡的素菜平衡口感,更多了一份清新的滋味。轻盈的沙律也很不错。那杯冻柠茶,真的非常好渴,冲出来茶底好清彻,却有浓浓的茶味,完全没有苦涩味,好茶跟新鲜柠檬,单渇也非常享受,一杯冻柠茶也如此执着,百多元的晚餐,超赞,价钱十分合理。甜品柜摆放的甜点,太美大吸睛了,又岂能放过? 我被美妙的Dolce Mango吸引着,友人点了士多啤梨海绵蛋卷,我们齐齐分享,蛋糕非常松软,有浓烈的果香,水准媲美酒店出品,能够在此Hea下,谈谈天,吃甜品,幸福就是如此简单。

2019-11-22 100 浏览
今日晚上,近近地系朗豪坊搵野食,见呢间dinner set好似唔错,一於入去试下!环境唔错,但位置比较少,多人既要等等位呢因为唔想食得太Heavy,所以就选左炒既意粉,大虾露荀炒意粉整个意粉炒得乾身,唔会太过油腻,平时最怕食d太油既炒意粉,但呢个就岩岩好,意粉上面铺左d木鱼丝,带有一点日式既风味,好特别!大虾既份量十足,有成3-4只,而且轻轻煎过好爽脆,而意粉好烟韧。餐仲有配沙津同埋餐饮,唔食沙律可以选择餐汤。沙律好新鲜,青瓜好爽脆,饮品可以选择cappuccino ,奶泡好够,有朱古力粉点缀好满足既晚餐
今日晚上,
近近地系朗豪坊搵野食,
见呢间dinner set好似唔错,
一於入去试下!
环境唔错,但位置比较少,
多人既要等等位呢

因为唔想食得太Heavy,
所以就选左炒既意粉,
大虾露荀炒意粉
整个意粉炒得乾身,唔会太过油腻,
平时最怕食d太油既炒意粉,
但呢个就岩岩好,
意粉上面铺左d木鱼丝,
带有一点日式既风味,好特别!

大虾既份量十足,
有成3-4只,而且轻轻煎过好爽脆,
而意粉好烟韧。

餐仲有配沙津同埋餐饮,
唔食沙律可以选择餐汤。

沙律好新鲜,青瓜好爽脆,
饮品可以选择cappuccino ,
奶泡好够,有朱古力粉点缀

好满足既晚餐