2020-10-30
直接講用餐經驗,坐得ok舒服,服務亦都不錯既。餐牌上選擇多,菜式新潮~金龍卷、富士山師傅將2份卷物一齊上碟,擺碟有心思,令人望到都垂涎欲滴。金龍卷在兩則以半圓形上碟,包住兩個酥炸脆蝦尾,排成一條龍嘅造型,卷物上方有滑嫩三文魚加芝士,入口有多重滋味。在碟中間是睡醒了的富士山,蟹柳絲似火山爆發,但夾起卷物時上放的蟹柳絲和脆片會跌落嚟,最後或者要分開卷物和蟹柳絲吃,但啱哂唔食魚生的朋友。燒牛舌厚切juicy,但要趁熱食,係有一兩片比較韌。日本溫室南瓜沙律主角係日本溫室南瓜,但醬汁太多,蓋過南瓜的味道,唔掂。配料車厘茄、蟹籽、洋蔥、沙律菜等稍為中和濃濃的醬汁,但仍會膩。叫咗壽喜燒牛肉鍋我覺得都算係我食過最好食嘅,佢個湯底好濃,而且比較甜,豉油味都幾重,我都幾鍾意。另外菜真係好多,牛肉亦都幾鮮味,而豆腐又嫩滑又鮮甜索晒啲湯汁,超適合送飯,但可惜係冇飯㗎哈哈😂
直接講用餐經驗,坐得ok舒服,服務亦都不錯既。
餐牌上選擇多,菜式新潮~
金龍卷、富士山
師傅將2份卷物一齊上碟,擺碟有心思,令人望到都垂涎欲滴。
燒牛舌
厚切juicy,但要趁熱食,係有一兩片比較韌。
日本溫室南瓜沙律
叫咗壽喜燒牛肉鍋