2022-01-22 29 浏览
今日收工之後同朋友約咗喺荔枝角食飯,我哋揀咗間cafe小店試吓,好似係新開冇耐,不過地點唔近地鐵站,要行10分鐘左右,店內不大有一個員工加老闆,店裏面有個毋忘初心既牌老闆推介左啲菜式俾我哋,本身想叫意大利飯,不過老闆話佢店既意大利飯比較正宗,所以飯會偏硬身未必會慣,我哋就揀咗主菜美國安格斯牛柳同香煎盲曹魚柳前菜點左帶子刺身薄片,有Wasabi醬配搭,幾好味,日本進口好新鮮,仲有蟹子同車厘茄喺面,好fresh主菜牛柳燒得熟度啱啱好,唔會太生同太老,軟身唔會韌,唔錯,仲有薯仔蔬菜配搭另一主菜香煎盲曹魚柳,煎得幾香幾滑溜,同埋外面比較少食到煎盲曹,配忌廉汁好夾,下面仲有薯蓉又幾好味因為朋友較大食,仲叫左個阿根廷紅蝦扁意粉,有龍蝦汁嘅味道,幾香濃,有兩隻大蝦,半生熟,粉就偏硬身最後仲有甜品cheese cake,上面有一層好似燒焦咗嘅黑色面,味道又幾特別嘢飲方面我就買咗伯爵茶,朋友就叫咗黑芝麻牛奶,味道唔甜啱啱好總括來講,食物質素唔錯,老闆仲同我哋分享咗好多,感覺佢係一個用心經營嘅老闆,好有心機去整嘢食,希望毋忘初心,雖然地點唔算好近,但希望大家多多支持一下

有一個員工加老闆,店裏面有個毋忘初心既牌