2025-07-21
今日同朋友又去荃灣兆和街嘅 Vision 8 西餐廳食晚餐,貪嗰度環境夠晒舒適,最啱傾偈 chill 下! 😌 我哋叫咗兩個餐,準備大快朵頤! 😋📍 地址:荃灣兆和街34號永安樓地舖🥣 南瓜湯 + 黑松露牛油麵包南瓜湯 creamy 😋 另有 3 款唔同嘅麵包,熱辣辣,配埋黑松露牛油真係好香🤩🍗 酥炸芝麻雞翼炸到金黃香脆,芝麻香到爆! 🤤 醃得真係好入味💖🥩 烤美國極佳級肩胛牛扒上枱賣相相當吸引! 🤩 牛扒 7 成熟啱啱好,牛味好濃,肉質嫩滑又 juicy,一 D 都唔韌! 🤤 點埋秘制芥末汁, 配菜仲有芝士薯蓉,好 creamy,好滿足! 😌🍝 鮮菇蜆茄醬燴意大利面蜆肉好多好新鮮,茄醬酸甜適中,意大利麵又彈牙! 😋 味道豐富有層次👍 Vision 8 呢間西餐廳老闆好 nice,熱情款待,嘢食又高質! 💯 用心嘅餐廳值得支持! 🌟 下次一定會再嚟! 💖@chillchill_aloye @vision_8_tsuenwan #荃灣美食 #西餐廳 #foodie #牛扒
📍 地址:荃灣兆和街34號永安樓地舖
🥣 南瓜湯 + 黑松露牛油麵包
🍗 酥炸芝麻雞翼
炸到金黃香脆,芝麻香到爆! 🤤 醃得真係好入味💖
🥩 烤美國極佳級肩胛牛扒
🍝 鮮菇蜆茄醬燴意大利面