2022-03-22
WFH左咁多日,日日食住家飯,好掛住大魚大肉既日子😂😂(食肉獸一名🙋🏻♀️)適逢男朋友隔離完好一排,趁住weekend我地就去左荃灣呢間台式餐廳食火鍋放題!要食返夠本😤呢度環境佈置超級靚😍由門口到餐廳內,都係佈滿櫻花樹🌸有種浪漫既氣氛💗一坐低店員仲送上兩張書籤🔖可以俾我地寫低願望,再自行掛上櫻花樹上💕呢種體驗對喜歡儀式感既女孩子黎講,絕對加分💯😆放題套餐有4款,價錢由$198-$458不等🥘我地揀左Set C♥️ $308/位(另收加一)🥩肉肉:❥ 美國SRF牛肩肉眼芯❥ 美國Prime Grade牛肩胛❥ 日本鹿兒島美豚梅肉❥ 精選牛板腱❥ 羊肉卷除左提供好豐富既肉肉🥩之外,火鍋配料、台式小食、甜品、飲品全部都係*任飲任食*‼️🍲火鍋湯底Total有9款火鍋湯底,仲可以揀一人一鍋或者鴛鴦鍋,我地分別揀左椰子雞湯同藥膳當歸湯,兩者湯底味道都夠濃😍就算唔點豉油,d肉、配料索晒個湯底都好夠味🤤🥘火鍋配料火鍋配料有超過30款:各種丸類/菜類/菇🍄/蟹肉棒/芝士腸/豆腐/甜不辣/響鈴等等數之不盡。特登請男朋友出去拎唔同既配料返黎,因為影相靚d豐富d,嘻嘻❤️但記住食得晒先好攞喔。🥢台式小食小食/甜品
放題套餐有4款,價錢由$198-$458不等🥘
我地揀左Set C♥️ $308/位(另收加一)
🥩肉肉:
❥ 羊肉卷
🍲火鍋湯底
🥘火鍋配料
🥢台式小食
小食/甜品/飲品都係QR Code落單📲有13款小食揀,欣賞佢每份都係細細碟,可以試多d唔同口味👅特別推介台灣香腸,惹味!鹽酥雞熱辣辣好香口,紹興醉雞都好正,雞肉嫩滑🤤全部都好有台灣風味🤩
🍧台式甜品
有15款甜品⋯選擇困難症發作🥺最後揀左牛乳奶凍、芋圓仙草凍、雲呢拿雪糕配迷你窩夫,食放題本身唔會預甜品係好高質,結果全部都係水準以上😋最重要係!竟然有‼️‼️Movenpick雪糕‼️‼️每人可以食一杯😋(極度開心仔)
🧋台式飲品
平時食放題通常都係飲汽水、涼茶,但呢度特別少少,除左有汽水,仲有20幾款台式手搖飲品🥰仲要係任飲,唔洗就住就住‼️我地飲左百香果紅茶、水果茶、鳳梨紅茶,可以自選甜度同冰量❤️
講真,我食完d肉已經飽左8成,但仲有好多野想食🥺最後都忍唔住食晒我想食既野🤣🤣撐住120%既飽肚感離開🤭🤭有滿載而歸既感覺😂
PS 店內仲有台灣手信賣,價錢唔貴,可以扮去左台灣旅行😂✈️