2025-07-20 181 浏览
今日同朋友系荃灣搵左間西餐廳小店Vision 8,見佢環境都唔錯,諗住一齊係個度慶祝生日。店員服務好好主動殷勤,會主動換碟和斟水,而且生日仲幫我地寫字畫碟,好有心機💕餐包估唔多佢地嘅幾食,軟法包,鬆軟麵包同脆麵包包薄片,配上自家製黑松露牛油,好香口,黑松露味重,好正餐湯系椰菜花忌廉湯,欣賞冇椰菜花嘅草青味,好creamy經典蟹餅沙律沙律菜配有柚子醋,酸酸地好開胃,蟹餅外表炸到好香脆,外面有一絲絲蟹肉,蔬菜加忌廉混合,好soft威靈頓牛柳威靈頓牛柳肉質細嫩多汁,酥脆金黃的麵包外皮夾埋幼嫩嘅牛肉,食落層次好豐富!加埋微酸嘅蘑菇醬,好開胃~側邊仲有搭配薑香薯蓉,清新解膩😲煙三文魚配千島醬薄餅pizza個底系薄批,好脆,煙三文魚份量都幾多,仲有拉絲嘅芝士,好邪惡🤤千島醬嘅酸甜滋味,以及煙熏三文魚嘅鹹香,再搭配上清爽的火箭菜,好解膩👍🏻

餐包

餐湯
系椰菜花忌廉湯,欣賞冇椰菜花嘅草青味,好creamy

經典蟹餅沙律

威靈頓牛柳