2025-07-08
裝飾好昭和風, 每道菜到甜品, 飲品, 餐具都好似一件藝術品咁好精緻, 好靚, 令人想望多陣先食, 荃灣有間咁高質素嘅日式餐廳, 希望可以繼續做落去🫶🏻🫶🏻🫶🏻💫和風醬香奶油雞肉燉飯奶油醬的光澤, 金黃色的雞肉脆皮與脹卜卜嘅珍珠米飯拼湊出黎個賣相好靚呀❤️每啖燉飯都融入左濃郁嘅奶香與醬香, 入口滑順, 米飯嘅口感恰到好處, 唔會過於黏稠, 有咬口, 吸收哂醬汁嘅精華, 雞肉外脆內嫩, 口感好豐富😋💫經典日式牛肉醬汁蛋包飯視覺享受嘅一道餸😍🌟輕輕用刀𠝹開蛋皮兩邊, 柔滑的蛋皮緩慢地包裹著香濃的米飯, 蛋皮嘅口感好細滑, 米飯吸收了醬汁的味道, 加上獨特嘅牛肉醬汁, 帶有淡淡嘅甜味與醬香, 啖啖滋味🤤芫荽菜配枝豆, 小清新, 解膩good八爪魚沙律好彈牙, 有驚喜忌廉粟米湯好濃郁🍮布甸好滑溜溜呀, 食埋佢, 大滿足仔, 200分正❤️❤️❤️🥤焦糖鮮奶咖啡焦糖嘅甜度岩岩好, 加埋滑奶, 勁出色👍☕️焙茶鮮奶拉花極靚, 焙茶茶香加埋鮮奶嘅奶滑, 是我喜愛的🫶🏻
💫和風醬香奶油雞肉燉飯
💫經典日式牛肉醬汁蛋包飯
視覺享受嘅一道餸😍🌟
芫荽菜配枝豆, 小清新, 解膩good
八爪魚沙律好彈牙, 有驚喜
忌廉粟米湯好濃郁
🥤焦糖鮮奶咖啡
焦糖嘅甜度岩岩好, 加埋滑奶, 勁出色👍
☕️焙茶鮮奶
拉花極靚, 焙茶茶香加埋鮮奶嘅奶滑, 是我喜愛的🫶🏻