2017-11-13
荃灣都有浜燒日本料理食喇~店內有放滿新鮮海鮮嘅大魚缸,可以感受下日本岸邊即捕即燒嘅風味行左一圈點左以下菜式~福丸特製沙律$98幾乎每間日本菜都有一款用店名命名嘅signature 沙律,比較特別福丸沙律係用上火炙左口魚邊同沖繩海葡萄,同帶子、三文魚籽、青瓜、菜,撈埋醋汁食,好開胃嘅一款沙律鰈魚天婦羅$98鰈魚起骨之後切開三件再炸,外面香脆,魚肉嫩滑唔腥,唧埋檸檬汁食更加鮮味八點盛合$488有6款魚,拖羅、深海池魚、油甘魚等等,牡丹蝦同海膽,全部都好鮮甜!仲有我鍾意嘅鯛魚刺身,配上蔥酸汁食仲回味緊好多蝦膏好爽口嘅牡丹蝦同埋油脂花紋好靚嘅拖羅天婦蝦卷 $68估唔到呢個卷物咁大件咁足料,有炸蝦、青瓜,牛油果,蟹籽多到蓋過晒壽司飯,飽肚之選店長推介嘅黃金蟹膏甲羅燒 $88最近食左幾間甲羅燒,估唔到呢間新開嘅最好味!蟹膏、松葉蟹同蟹籽、鵪鶉蛋嘅材料比例配合好,好鮮味!加上師傅即場燒火候控制得好,唔會太乾或太濕,好滋味!燒刀貝 $98就喺店內魚缸新鮮撈起即加入清酒燒,海水味豐富,蜆肉鮮味無沙芝士奄列炒麵 $88蛋包住芝士炒麵,感覺似食緊大阪燒嘅炒麵白桃梳打$23梅干梳打$23用梅干搗爛再加入梳打,
行左一圈點左以下菜式~
福丸特製沙律$98
鰈魚天婦羅$98
八點盛合$488
仲回味緊好多蝦膏好爽口嘅牡丹蝦同埋油脂花紋好靚嘅拖羅
天婦蝦卷 $68
店長推介嘅黃金蟹膏甲羅燒 $88
最近食左幾間甲羅燒,估唔到呢間新開嘅最好味!
燒刀貝 $98
就喺店內魚缸新鮮撈起即加入清酒燒,海水味豐富,蜆肉鮮味無沙
芝士奄列炒麵 $88
蛋包住芝士炒麵,感覺似食緊大阪燒嘅炒麵
白桃梳打$23
梅干梳打$23
用梅干搗爛再加入梳打,好出味
值得一提雖然每枱都有點浜燒,但係餐廳抽氣系統好,完全唔會覺得焗住成陣燒烤味,唔怕食到成陣味