HIKARI

講起「Hikari」唔知大家會先諗起華燈初上嘅「光」定係荃灣呢間有唔少人打卡嘅cafe小店呢❓荃灣嘅 Hikari 行過望到門面都可以感受到滿滿嘅文青氣息,加上食物靚靚擺盤打卡絕對係一流❗️閒日午後人流不多,食完晏未落格最適合叫杯嘢飲食個甜品坐低chill一下🤙🏻-🍫髒髒提拉米蘇 $78睇過唔少人打卡之後就bookmark左,聽聞開業初期好快賣曬,說得上係招牌之一。賣相吸睛,鋪滿可可粉、朱古力脆脆同oreo,mascarpone cheese質感幼滑,加上未完全浸淋嘅手指餅,口感介乎於半淋半脆之間,屬坊間比較少見做法。整體不至於印象深刻但感覺還是不錯,鍾意tiramisu嘅可以一試!-🍊鮮橙梳打 $45好橙🤣 甜左少少不過幾refreshing幾好飲~-總結:感覺幾舒適嘅小店,有機會可考慮再訪。
🍫髒髒提拉米蘇 $78
🍊鮮橙梳打 $45
好橙🤣 甜左少少不過幾refreshing幾好飲~
總結:感覺幾舒適嘅小店,有機會可考慮再訪。

髒髒提拉米蘇
髒髒提拉米蘇